Isnin, 30 Mac 2009

Who in the CB?

Malam tadi, 8.12pm, ady masuk ke CB (Chatbox)... tgk2 kat sane just ade Nad ngan Shira je... hmm... agak kecewa gak sbb sikit je yg online.. maybe yg lain tgh sibuk kot... pastu, ady tpaksa GTG (get to go) sbb adik ady nk pakai lappy plak..

Jadi ady pon away mandi then makan...
Pastu, ady masuk balik kira2 kol 9.00pm.. ya, masa Diari AF...
Apa yg membuatkan hati terkejut sgt2 ialah.... cube tgk kat bawah ni...
DAFI is ONLINE!!

Alamak.. kesiannya... time ni Nad masih away lg... arhhh... kalo la adik ady x kacau time tu, dafi x sorang2 kat situ...

we're sorry dafi coz leaved u alone!! =(

Ni la antara2 nick yg slalu online...Ady, Nad, Shira (Away_HOMEWORK), Joeanix (kadang2 online)... huhuhu... terkilan gak tgk nick dafi dah offline...

Sabtu, 28 Mac 2009

Trip To Batang Ai, Lubok Antu, Sarawak...

Ahad, 29 Mac 2009
4.04 pagi

Tett teettt tettt... HuarggHH!... ngantuknye... semalaman-sepagian aku online... wahh.. sudah menjadi kebiasaan... otak buntaks mmg begitu. Tak reti nk tido2. KATANYA...
Edeh, mata pun dah seberat 30kg. Kang tercabut pulak... Tak mau tunggu lama2, aku pun off laptop dan letak kat atas meja. Pastu, aku baring di sofa dan terus ter'padam'... suasana gelap mcm kempen Earth Hour gitu...
--------------------------------------------------------------------
6.00 pagi
Mak: Eh! Bangunn! dahhh... cepat bangun!!

POOF!! (Lampu dipasangkan). HuarghH!!.. apa ni?! Vervelits mataku!... tidakk... tembakkan gelombang cahaya dari lampoo menusuk ke mata hingga ke hati... uish! Vervegar (bergegar) badanku bila Ratu Hijau(Mak) menggoncang tubuhku ini... lagak penggelek jalan tar dibuatnya. Nak tak nak tpaksa aku bangun menurut perintah Ratu Hijau tu... kang baginda murka, alamakmatikatak daa... sampai je kat bilik mandi terus bukak paip dan ber'kubang'lah kat situ... huwaaa...
Lepas ber'kubang', aku pon terus siap sedia menggayakan diriku ini... awuuu~ Kelihatan rakyat2 Hijau (Family member) yg lain pon tgh sibuk nk ber'kubang' jugak...

-------------------------------------------------------------------------
7.00 pagi
Vrooommm... vrooommmm!!... boomm kebabOOO!.. uik pulak da.. eh! Rakyat2 Hijau sudah bersedia nk blah ke satu destinasi yg agak jauh tapi dekat iaitu ke Batang Ai... sebut A'ik, tau.. bukan Ai FM ke apa!! huwawawa... alaaa... xtau tempat tu? Slalu je kuar 'talibesen' baru2 ni... yg tmpat yg sedang hangat dgn PKR vs BN tu bah!...
Setiba di perjalanan... dah kat stgh perjalanan itu, tetiba satu hentakkan yg kuat menghentam kat depan kereta rakyat2 Hijau ni... maka, kuatirlah si baginda Ratu Hijau ni dan seraya ber'asking' ke Raja Hijau (Abah),
"Bang, tadi ada burung limpas jalan... bukan dah kena langgar ngan kereta kita ni ke?" KATANYA semasa kereta sedang memecut kelajuan 120 km/h.
"Hah? Yakah?... kot." reply si Raja Hijau...
Aku ngan Hijau Bongsu (adik) ter'kedu2 kat blakang... diam je la.. ngahaha...
Rakyat2 Hijau pon cepat2 teruskan perjalanan... takut dah takder tmpat nk parking kat sana pulak... KATANYA lagi.
------------------------------------------------------------------
8.14 pagi

Mak Oii!.. panjangnya traffic jam!... awuu~... dashyat tuh kalo dah traffic jam. First time la berlaku kat sana... pasar pun masih jauh lagi... kereta2 dah pun macam 'tekoyong' daa... merayap2 kat atas jalan raya... haha.. Nak tak nak, kami tpaksa parking kat tepi jalanraya yg jauhnya 5km dari pusat pekan tu. Alamakmatikatak!! Jalan kaki la alamatnya... (T.T) Huhu...


Sepanjang perjalanan itu, kami dikawal pulak oleh seangkatan polis. Eh mak ai! mcm kat negara tgh berperang je suasana dia... yela, polis2 tu siap bwak bat dan shield dorang berbaris sepanjang jalan tu... wah, mcm red carpet pon ada... KATANYA, bilangan polis yg berkawal tu seramai 2000 orang! Fuyoooo~ siap diimport dari semenanjung lg... dah2... ckp x henti2.. jalan pun x sampai2... LOL...
[Mcm suasana zaman darurat pulak]
Eh... tetibe je terdengar sore orang ramai bersorak kat satu tmpat tu... then, kami pon 'siasat' la apa yg terjadi... laaa.. rupa2nya rakyat2 Alat Penimbang Biru (BN) tgh berkumpul kat tgh2 padang tmpat PKR dan BN bersidang. Wahwahwahwahhhh... patutlerr... jadi, kami pon xjadi nk pi ke pusat pekan. Stay kat sane tgk apa yg terjadi... tak lama pastu, ada satu perarakkan bawak sepanduk... eh2.. mogok ke??! LOL... ooo... org iring itu menteri daa... sapa die? X kenal.. kuakuakuakua (ketawa jahat)... tadi ada kuar 'talibesen' ar!
-------------------------------------------------------------------------
9.20 pagi

Dah tu, kami pon balik dan teruskan ke pusat pekan... Oh ya!! lupa bagitau nama pekan tu.. LOL.. nama pekan tu Lubok Antu.. what such the name? Kata Nad... Haha... ntah, aku pun xtau nape dorang bagi nama tu.. byk antu ke? ngeee... Memandangkan jalan ke pekan Lubok Antu dah sikit reda, Raja Hijau pon amik keputusan nk bawak kete. So, x jadi la jalan kaki... ngaagaggaa...

dann.. sampai ke kat simpang pekan tu, kat situ ada byk org lalu lalang nk menyeberang jalan. Tetibe je... Tuk Tuk Tuk! Ade sorang pak cik ketuk cermin kete kami. So, kami pon berhenti laa... ternganga je tunggu apa pak cik tu nak... Huahaha... Pastu, tetibe je die pergi ke depan kete dan amik sesuatu. Rakyat2 Hijau kat dlm kete tu pon ternganga dengan lebih luas... HUWA~ BANGKAI BURUNG!!! Ya Tuhan... itu ke burung yg kene langgar tadi?? KAHKAHKAHKAH... x bleh bla la... kami pon teruskan perjalanan.. nk pecah perut tahan gelak... hadei!
-------------------------------------------------------------
9.40 pagi

Huwaarghh.. penat ronda2 seluruh pekan, kami pon singgah kat sebuah gerai makan... isi perut yg sudah berbunyi 'tekoyong' ituu... ngaaa. Tgh syiok nk suap mee goreng, tetibe je... DUMMM!... "ArghhHH!!" Huik! Bunyi apa tuuu?(tersedak)...semua serbu ke arah bunyi tu... Mak bapak! 2 buah van, 1 kereta Saga dan 1 motorsikal berlanggar! UUu.. kemalangan berantai laa...


Ish2... sapa punya keje da?... Seb bek xde org dlm kenderaan2 tu...
Pastu, polis pon datang siasat... laaa.. kes x cukup brake la tu..

Dan lebih kesian kan, sebuah gerai Candyfloss kat tepi tu roboh ranap!... isk2... dawn je muka penjual Candyfloss tu... ye la, itu satu2nye hasil pencarian dia... mana x sakit hati?! Sekelip mata jer gerai die dah hancuss!... mesti balik umah nangis ni... Apa2 pon, itu hal dorang2 smue.. polis cube selesaikan... kiteorg x masuk campur. Apa lagi? Sambung la makan balik... LOL!


[Kesian kan? Gerai Candyfloss hancur sekelip mata]
Pas perut dah berisi, kami pon pergi shopping atas arahan Ratu Hijau. Ngaaa... sibuknye pekan Lubok Antu ni... xleh nk menyerlits! KATANYA...

--------------------------------------------------------------
11.00 pagi

Dah letih shopping-shipping, kami pon teruskan ke destinasi utama kiteorg... Yeahh! ke Batang Ai... sebenarnya pegi sane just nk tgk Empangan Batang Ai yg sgt tkenal ngan keindahan scenerynya...
Kami pon mule bertolak... dlm perjalanan aku sempat tertido... alahai... yela, x chokop tidoq mlm tadi.
Bukak je mata.... FUYOOO!!! Indahnya Duniaaa!!... kelihatan air tasik yg membiru... huh.. x penah rasakan begitu indah... pastu kat tgh2nya pulak ada satu pulau... xtau la pulau apa... pulau buatan la tu... kalo nk g sana kena la pakai bot... Nak tau, kat pulau tu ada satu resort rumah panjang... uishh... besnyer kalo dpt gi sana...


Memerhatikan tembok empangan yg menjulang ke langit, terasa geli pon ada. Terfikir plak bagaimana kalo2 tembok tu pecah... erkkK! Banjir seluruh Sarawak... KATANYA... ish.. jgn la... cukup la kat Indon tu.. ngeeee...



-----------------------------------------------------------------
12.34 tgh hari

Kami pon balik... dahh.. cukup dah makan angin tu. Kang sarat plak kete... ngaaa... mase dlm pjalanan tu.. aku berkuruh kat blakang kete... gagagaga... so takat tu aku xtau apa yg terjadi.. ZzzzzZZzzzzZzzzzz...
------------------------------------------------------------
1.20 petang
Thup2... srettttt! (enjin padam)... Ehh?? Katner ni??.. .mcm penah nmpak je tmpat ni?... ArgHHH!!.. napa ni kampung nenek aku??! LOL... ingatkan dah smpai umah... rupe2nye didirect terus oleh Raja Hijau ke umah Permaisuri Hijau Tua(NeneK) pulak daa... uish... xpe2... on je la...
Dengan kepenatan dek terpaku duduk sejam dlm kete, kepala pon dah senget menyandar kat tepi pintu kete... maka, kami singgah x lama kat umah Permaisuri Hijau Tua... Nk borak2 skit dan buat persidangan antara Ratu dan Raja ttg masalah negara... hohoho... KATANYA... pastu ngumpats pot pet pot pet.. eiii! tak baik tauu!
Sedang aku membelek2 album lama, terpampang kat depan mataku patung BUNTAKS yg aku suka main masa kecik2 dulu... wahhh.. masih ada rupanya.. hahahah... teringat lg kenanganku bersama buntaks itu... gegeeggee... tapi ciannye die, tangan sblh dah xde, kaki sblh dah patah... then sesunggut pon dan putus sebelah.. apa ni sebelah2!!?... Orang Sebelah? eiii... teringat citer hantu Nad.. hahahha.. normal la tu.. kata Sakura.
[Buntaks oh buntaks!]
=================================================
4.50 petang
Dah puas mengumpat, kami pon nk blah.. tapi sempat dihalang Permaisuri Hijau Tua... KATANYA, nk blah dgn syarat, bawalah aku bersamamuuu~... lalalaala...eh, mcm iklan Digi plak.. kekekeke.. So, nak xnak kene bawak jugakk... arahan yg Permaisuri Agung tuh!!.. ngahaha.. Maka, berangkatlah kami...
Dalam perjalanan, ada lagi kemalangan berlaku.. ish2!!... tp time tu aku tido2 ayam, sedar separuh je.. haha.. takat nampak kete tebalik ade la... pastu tutup mata balik.. mata aku skali dah terbalik!!... ngaaa... sampai umah kira2 kol 7 mlm mcm tu... dan tido lagi.. bahahaha..


p/s: Orang sibuk2 nk berpilihan raya, kite sibuk2 nk menyerlits shopping kat sana plak...

Jumaat, 27 Mac 2009

HOBI dan SEBAB -tagged by Diamond_CMOD






5 hobi dan sebabnya.

1. anda tidak boleh meng'tag' org yg tag anda:)
2. sila jawab dgn sejujur nya..

3. sila tag sebyk 3 orang yg anda ske


--------------------------------------------------------------------------------------
1. Me suka Onlineeee jeeee tiap2 ari...

Sebabnya?
~ Online is my life... x hedop kalo x online... dan dgn online barulah ady leh tau dunia luar, leh ilangkan bosan, leh chat ngan kawan2... kan??

2. Me suka Melukis Kartun...

Sebabnya?
~ Dunia fantasiku teramat luas dan ada kalanya bercita2 utk menjadi seorang penerbit kartun anime... KATANYA... (gatal tangan nk conteng)

3. Me suka Main Alat Muzik... mcm keyboard, piano, marching band drums, flute...

Sebabnya?
~I love music at all... and me penah jadi seorang conductor musik di sebuah band sekolah menengah dulu2... xpon sbb dah gian mase skolah dulu...

4. Me suka TIDO...

Sebabnya?
~ Slalu x cukup tido bila menghabiskan masa malam utk onlineeee je... KATANYA

5. Me suka merapus, merepeks, buat kerepeks..

Sebabnya?
~ Berjangkit dgn virus Megattera de Lossa dan virus Ikan Dobi Sakura Kutu, serta wabak Pemulas Donat KebaNad... atau semua boleh diklasifikasikan sbg SELSEMA BUNTAKS!

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Me x tag sapa2 eh... semua dah sold out... ngaaaa

Khamis, 26 Mac 2009

Lagu minggu ini~

No idea to post, jom layan lagu ketuhanan ni~

Tajuk: Cinta Sejati
Artis: Nikita feat Franky Sihombing





P/s: Rindu saat2 memainkan lagu ni bersama2 youth gereja Anglican Epiphany, Marudi. ='(

Rabu, 25 Mac 2009

KATANYA...

Kenapa aku suka tangguh2kan update?? Napa? Tau x napa?? Mmg la ko xtau...

Yeaps... update-meng'update' ni memerlukan byk masa bagiku... bagi korang ntah la..
Hmm... bagiku, update pasal blog ni kebanyakkan cerita ttg kehidupan kiteorg je kan?
Yela.. blog ni sesetengah org bagaikan sebuah diari hidup dorang... Dan x lengkap kalo xde kamera kan?? X gitu?...
For me, camera is one of important things for my blog posting. KATANYA...

Coz of my camera is broke up, i malas nk update apa2... huhuhuhu... HE SAYS! haha lol... dan i akan update bile ade MOOD je... =P

MAybe aku masih baru dlm dunia blog ni... KATANYA lagi.

Isnin, 23 Mac 2009

Kehidupan Ku Seorang Lobby




"Apa tu? Ni namanya apa? Err, yg ni benda apa? Hah, apa tadi?"


Haa... itula ayat2 yg pasti muncul kat bibir ady ni...

Maklumlah, budak mentah lg, KATANYA... huahua..

Dulu2, masuk kerja KFC... mane reti apa itu 'Lobby'... sendiri pon xtau ape tugas lobby tu.. blur je... otak pon kosong time tu.

Ady: "Hai!"

Zurina: "Hai.."

Ady: "Nama saya Adween..."

Zurina: "Owh... Zurina." (Berjabat tangan)

Hmm.. first time, mmg la agak skema skit... hehe.. KATANYA belum jd 'hantu' lg. Sabo2... baru hari pertama. Normal la tu...bak kata Sakura.


Ady: "Lama ke dah keja sini?"

Zurina: "Hmm, baru 2 minggu"


Mak ai! rupe2nye die pon amatur jugak... tp bolela.. kalo takat 2 mggu tu kira dah dpt tngkap apa yg diajar la tu.


STANDING...

Sheena: "Ween (ady) Standing meja kat atas!"

Ady: "Huh?" (blur)


Apa itu 'standing'? In my mind, "Owh... berdiri jaga meja customer ke?".. LOL.. Not that Ok!


Standing tu maknenye kemaskan dan lap meja la!! Uiks? Ngeee... first time la KATANYA..

Ish2... salah dorang gak tak terangkan awal2. Main bantai jer suruh itu ini.. lalalala.. kami budak baru belajar, kalau salah tolong jolokkan.. eh tunjukkan!


D1, D4, R3 cleaning agents...



Sheena: "Mari, I bawa you ke bawah... angkut pinggan2 tu skali."

Ady: "Ok..."

Sampai bawah... fuh... ni la 'dunia basuh pinggan' la ye... maklumla, first time tengokkk... dan first time la jugak disuruh basuh pinggan... KATANYA

Sheena: "You berdiri kat situ... I basuh, you masukkan kat air D4 ye!"

Ady: "??????"


Awuuu~ D4? Ape tuu??... mak aih... Oo... D4 ialah sejenis tablet pembunuh kuman. Bile dimasukkan kat dlm air, tablet tu akan melarut. Dan jd la air D4. D4 tu singkatan utk ape? ntah.. smpai skrg ady xtau.. ahaha lol!

Sheena: "Ween, amikkan air D1! Letak kat singki ni ye.."

Ady: "????" (blur lg)

Ape binatang tu pulakk da?!... Ish.. dorang ni suke 'direct to the point' ke?... Suruh buat itu ini xde intro langsung! Patutla begitu 'maju'... hahah KATANYA... nasibla..


For your info, D1 ialah sejenis cecair pencuci utk basuh pinggan. Air tu sgt2 la akali ye... bahaya kalau terdedah kat tangan terlalu lama.


About R3... it is the one of agent pencuci utk basuh tangan... kalo korang makan kat restoran mane2 je mmg ade bende ni tertepek kat dinding utk korang basuh tgn.. kalo yg xde tu NASIBLAH...





Baby PEPSI


Manager: "Kamu pegi amik stok 'baby PEPSI' kat stor atas tu."

Ady: "Hurmm?? Baby PEPSI?"

Manager: "Ya.. Baby PEPSI.. tau x?

Ady: (geleng 'kelapa')

Manager: "Benda tu mcm kotak. Kat luar ade tulis logo PEPSI... amik je yg itu"

Ady: "Ooo... ok2.."

Hmm.. apa agaknye bende tu ye?... Mule2 tu terasa pelik plak dgr nama Baby PEPSI.. haha.. apsal dipanggil begitu?? Aku pun xtau... just amik je la ape yg manager suruh tu...


Sampai je kat tmpat stok tu... Haaa.. nmpak dah kotaknya... ingatkan kat dlm tu serbuk utk buat air pepsi ke ape, rupa2nya... TEt!! Air PEPSI!! Humang aih... punya la berat.. 20kg agaknya... terkial2 ady bawak dari tingkat 3... Sampai je bawah ingatkan dah habis... disuruh pulak sambungkan paip Baby PEPSI tadi tu ke tong counter air. Ish3... First day KATANYA...


Duty Rooster...


Manager 2: "Ween, tolong amikkan 'Duty Rooster'."

Ady: "Er... 'cuwie twiester'??!" (apa tu?)

Manager 2: "Yups! Amik kat counter bawah.." (Manager pon angguk2 je. LOL)

Ady: (Garu 'kelapa')...@#&**^#*&$!!

Bengong otak ady dgr... ish.. perintah yg sungguh dasyat... hohoho... 'cuwie twiester'? Twister ke??? Hah?... manager suruh pesan twister kot utk die...lol.. apakah itu difikiran ku?... Ahhh.. tanye je la kat counter...


Sampai sane...

Ady: "Sheena.. amikkan aku 'cuwie twiester' "(vervelits lidah)

Sheena: ??????

Ady: "Err.... apa tu.. ar... 'cuti ruter'? 'twiter2'? ehhh..."

Sheena: "Ooo.. Duty Rooster!"

Ady: "A ah.. ye la kot... haha" (malunye...)



La... jadual kerja rupenye.. ingatkan sejenis makanan ke ape... LOL!

Pengajaran: Rajin bertanya dan dengar dengan teliti apa org kata.


Khamis, 19 Mac 2009

Karenah Pelanggan


Korang pun dah tau kan, yang ady keje kat KFC cawangan Sri Aman, Sarawak. Dari 19hb Jan hinggalah kini, dah 2 bulan ady berhempas-pulas, terkejar-kejar, turun-naik, sakit-seksa, kat sane.. for what??! Untuk suka2? Saje2 je nak keje? No no no.... actually ade sesuatu yg ady semata2 nk capai.. ape tu? Korang tau kan?.. haha..






Karenah...
Dan sepanjang ady kerja kat KFC, macam2 ragam dan perangai ady tgk kat pelanggan2 yg dtg makan kat situ... yeap, for your info im the lobby; more to be a waiter!

1. Nenek

Nak dijadikan cerita, ade sorang nenek tua ni.. die ni mmg kerap sgt datang ke KFC... dalam sebulan ade la 5-8 kali (hamboi.. byknye duit).. boleh dikatakan die ni pelanggan tetap situlah.. KATANYA.. nenek tua tu takla tua sgt... ade la lebih kurang umurnya 60 lebih gitu... dan nenek ni slalu jer pesan Snack Meals ngan Regular Fries serta 1 cup Regular Pepsi. Kengkadang nenek ni pon pandai order Twister. Ikut mood la katakan.
Suatu hari, salah seorang staff KFC ni, nama die Shirley. Si Shirley pergi hantar order kat nenek ni dan tanye la gerangan nama si nenek ni. Si nenek ni pon jawab la nama die, Siti. Pastu pada hari seterusnya, si Shirley ni pon hantarlah order kat si nenek ni dan mcm biasa, si Shirley pon tanye la nama nenek tu lg skali. Ape yg membuatkan jantung labuh ke perut adalah bile si nenek ni jawab yg name die Mary pulak... dan hari seterusnya, Sofea, Rina... uiks? Baru la ady tau yg si nenek ni mmg @#&&#*@())!! Itulah salah satu drpd karenah pelanggan yg ady jumpe semasa bekerja kat KFC.


2. Permintaan

Ingat keje lobby ni senang2 je ke? Alaa.. KATANYA takat amik order dan serve je... Aish! Nak tau, selain amik anta order tu you kene tahan you punya mental. Pasti akan ada mulots2 yg mintak itu ini itu ini sepanjang you berjalan melintasi lautan customers ni. Bukannya sekali itu jer dorang mau, kengkadang dah dpt yg itu, nk yg lain plak... mane x bengang? Tahan ke?... Nasiblah kalo terkena ngan pelanggan yg cerewet. Pasti akan ada yg x puas hati. Ape yg ady buat, kene bantaikan 'Senyiummmm Luaran!'.. ya, luaran mcm happy jer, tp dalaman.. fuH! MENYUMPAH!... ade pulak yg termakan dek sumpahan ady ni nnti. Bukan ady sorang je yg mengalami kes yg sama, malah mengikut pemantauan dan temu-ramah x rasmi antara staff2 kat situ pon lebih kurang sama je ape yg ady rase.




3. Melody Meal
Hmm, mesti korang dah tgk iklan KFC Melody Meals kat tv kan? Alaa.. yg iklan mak bapak menari tu, yg anak die masukkan duit syiling kat tabung yg berbunyi tu... OOooo.. KATANYA..

Ok, ni plak satu kisah jugak... kisah yg xleh dilupakan buat ady...
Mulenye camni, mase tu ade satu famili ni pesan 1 set Melody Meals. Mak die ni belek2 tabung Melody Meals tu... di'scan' habis setiap pelosok tabung tu.. mule la muke die berkerut... dan ady yg tgh syok melimpasi pun dipanggilnye... "Adikkk.. o dik! Sini jap...". Dengan muke persis pakcik Colonel Harden (pemilik KFC dunia) , ady pon melangkah ke arah dorang. "Dik, camner nk aturkan bende ni? Nape xde bunyi??" Maka, ady pon berlagak pandai gi tunjukkan demo kat dorang (sendiri sbenarnye xpenah pon pegang bende tu mase tu). Belek2 punya belek, pastu buka penutupnye, kasi tgk apa itu dalam... Ooo.. senang je rupenye.. ady pon settlekan la problemnye (ceh.. sbenarnye tgk kertas panduan). Kat bateri tu ade kertas kecik yg melekat diantara bateri2 tu. Dalam kertas panduan suruh cabutkan kertas tu. Barulah dpt berbunyi. So, dengan confident dan condifentnya ady pon tarik kertas tu dan.. PIUUU! Alamakkk! Bateri2 tu terburai melayang jatuh... satu daripada bateri tu bergolek di lantai dan ady pon dgn slumbernye pi kejar bateri tu, mcm anak ayam kejar serangga lagaknya. Tercengang muke famili tu tgk ady... awuuu~ punyalah tebal muke ady time tu... Dengan gelabahnya ady try pasang balik bateri2 tu kat dlm tabung tu... erk! Salah satu drpd bateri tu dah ilang!! alamakmatikatak- Ady mule garu 'kelapa'... oUhhh~ Mak famili tu perasan yg bateri tu xder 1.. dengan muka yg serba salah, ady pon cepat2 pergi ke counter buat tukar ganti.. adesh! Malabai betul la... Dah tukar barula ady bagi kat dorang balik... uishh buat muke Mr.Bean jer.. pastu ady larik ke tandas tutup muke.. HAHAHA...


4. Budak2

Hmm... for me, bab budak2 ni mmg low... xtau nk uruskan pasal dorang ni. Ady pon xtau nape... susah nk sesuaikan diri dgn budak2... maybe x biasa kot...

Disebabkan itu, ade sorang budak kecik cina ni.. umur die kire2 6 taun camtu la.. kat ruang playground ade satu tempat kabinet kaca utk pameran patung2 dan mainan2 KFC.. budak ni bolela dikatakan nakal. Mate die liar je tgk mainan2 tu.. mase tu ady ngah lap meja (Meja tu x jauh dri tmpat budak tu),die datang ke arah ady dan berkata.. "wo yao chiang chiee!! wo yao chiang chee!!" katanya sambil tunjuk ke arah mainan tu. Apo kene ngan budak ni ckp cina ngan ady? Alaa.. bebudak, mane reti ckp BM lg.. Tp, ady x pedulikan die dan sambung lap meja.. Dan, die datang lg.. "Wo yao na kae!!".. Aiyoo~ mmg nk kene ini budak.. bende tu bukannye boleh di pegang pon... dengan bengangnye ady pon berkata.. "NI PU YAO!" hah... amik ko.. ingat ady ni x pandai ke syakhap (cakap) cina?? Dengan ilmu yg diturunkan oleh kawan cinaku mase form 1 dulu, ady gunekan jugak dlm saat itu. Budak tu td pon blah dari situ.. ahh.. malas nk layan.. sentap la tu.. LOL...

5. Payung

Haaa... ade lg.. ni pon budak cina gak.. sebaya kot.. tp budak ni budak pompuan. Mase tu, die makan ngan family die.Then bile time dorang balik, dorang terlupa nk bawak payung dorang yg tersangkut kat kerusi tmpat dorang duduk tu. Ish.. pelupa btol la.. Seb bek ady nmpak dan terus bwak ke counter bawah utk disimpan. Kot2 dorang leh tuntut kat counter nnti. Memandangkan meja dorang tu td belum dibersihkan, jd ady pon rush gi naik atas utk bersihkan. Sampai je kat meja dorang td tu, ade sorang budak pompuan ni yg ady maksudkan td tu. Die nmpak gelisah je mundar-mandir sekeliling meja tu. Oish, ady pon ingat mesti die ni cari payung die yg tertinggal tu. Jd ady tanye la budak tu, "Adik cari apa?". Then budak tu tetibe je jwb dlm cina... mak ai! Panjang lebar die berkata.. sepatah pon ady x faham (x faham sbb x clear). Last2 ady pon gune la bahasa isyarat, sambil membuat demo bentuk payung kat depan budak tu. LOL! "Nk cari payung ke?? PAYUNG??". Budak tu pon blur je.. ady pon ikut blur same.. hohoho.. Kat satu sudut tu ade 2 'ekor' pelanggan ketawa tgk gelagat ady ngan budak tu. Hahaa.. terasa tebal plak mukeku.. Akhirnye, barulah mak budak tu datang dan tanyekan payung die. Ady pon gi bawak la dorang kat counter gi amik balik payung tu. Huish! Macam2 kan?



COMING UP NEXT.... Kehidupan Ku Seorang Lobby

Isnin, 16 Mac 2009

15 facts about me you should know!~




1. Green, green, Green, upside down green... neerg.... i love green..


2. waaaa... I wont! i wont!!!... is said i wontt!! ~ im so stubborn


3. Cadbury or Feroro Rochell? I want both! ~ weee.. im chocolates lover!


4. Yucks! I hates PANADOL!


5. Rooarrr... im carnivor.... not green eater.. hahaha lol..


6. Awuuuuu~ likes Ju-On... likes pontianak, dont like pocong.. mean i like horror movies!


7. Muzic brained... play piano, keyboard, church organ.... snare drum, rekoder, clarinet...


8. 'Childish'... love digimon, doraemon, pokemon, ben10, avatar, spongebob...


9. Split the paper with paint!... love drawing...


10. Aiyooo!.... take me away from the numbers! Hates Maths!!... (SPM got A1.. lol)


11. Arghhh... furr furr... mieowww meiowww.. Mimooo.. tiputss!!! MAKAN ikan cepat!!! Love 'pusak'..


12. I know Iban+Malay+English... 1/4 of Tagalog+Chinese languages..


13. Read, read, read.... waggg..... zzzzz.... (=.+) love to read half page novels every day... lol..


14. Likes to kerepeks! MEREPEKSNESSY... hahhaa


15. Im Koro keboro de santos on CB... ngeee... =p



Selasa, 10 Mac 2009

A Journey To Meet DAFI... Last

TingGG!~
(pintu lift terbuka)

Woooahhhh~.... ni ke SC? aiyo... agak gelap keadaannye...

Dan kat satu sudut Lobby SC tu ade ramai org berkumpul... mesti Dafi ade kat sane agaknye... Dlm masa tu, family ady dah pergi ke tempat tu... dan mak ady jerit, hey Ady! tu DAFI!!... what?!! YAhoooo.. ady pon dgn girangnye dlm hati lalu reply msg Megat td tu...


::Ady:: XPELA, ADY DAH SAMPAI..THERE IS DAFI!

Time tu ady x pandang lg ke arah yg mak ady sebut tu sbb keluar je dr pintu lift ady trus tunduk ke bawah reply msg Megat kat atas tu la.. Ntah nape, mcm rase x excited je nk tgk Dafi... LOL.. bukan x excited, cume xtau la camner nk ckp... Ego!! yela.. pura2 relaks depan famili supaya x nampak sgt ady ni rasa teruja... lagak selambe jer... KATANYA...

Dan kaki ady mula melangkah... tap tap tap!.. (muke masih mghadap skrin HP)..
dan hinggalah akhirnya... jeng3!!

0 minutes... times waiting to meet dafi is over!

WAhhhhhh!!~.... ady bermimpi ke?? Tercengang langkah ady... ya.. susuk tubuh yg ku kenali.. kelihatan kabur.... KABUR?? ady x pakai spek la! LOL.. aiyoo.. ady rabun plak.. ish3.. x jelas sgt muke dafi.. tp dah rase getarannye tahap maksima! Ady pon terus berSMS ngan Nad. Bagitau yg ady dah berjaya jumpe die..
Ady pon buat2 slumber jer... hmmppSSHHH!... hembus nafas... picit2 mata... nk pastikan ady tido ke x.. haha.. mmg nmpak mcm org bodoh je ady time tu..

X caye ady dah berjaya jumpe die secara live! HUhuhuhu... dah hampir 2 tahun ady tggu akhirnye dpt jugak ady jumpe die.... dah byk ady berkorban semata2 nk jumpe die... OMG! Tuhan izinkan jugak arini.. Thanks Godness!


[Sorry sbb pic blur... ni tpaksa guna kamera HP utk menggantikan kamera ady yg rosak]

Mase tu tgh sidang akhbar.. Dafi dok kat sebelah kiri Bjarne Wong. Kat tepi skali sblh kiri Dafi plak ialah Alam, then kat kanan Bjarne Wong ade Sh.Amani, Smyth Wong dan ujung skali ialah Carmen Soo... wahh... rase nk je pergi ke depan Dafi mase tu.. apakah daya, meja tmpat Dafi duduk dihalang ngan rantai.. (mcm dafi dlm kotak gitu.. then kite kat luar ). Dari jauh ady tgk gelagat Dafi, agak kekaburan... Dafi ngah kesat peluh ngan tisu.. ditacapnya kat muke byk2 kali.. haiyo mak.. mcm ber'touch-up' plak die.. hahaha... Time tu, Dafi pakai baju kelabu lengan biru... (wah, scan habis!!)..

Then, x puas hati, ady pon akhirnye kuarkan spek ady.. hahaha.. xtahan tgk dlm keadaan kabur... dan jeng3!...

O makk!! BUshHH!!! Silaunye!!... Teramatlah clear muke Dafi... hahhaa... dlm hati berkata, "Wah, ni ke muke yg ady slalu tgk kat TV tu?? Betul ke muke die ni?? Apsal mcm lain je?? EH!? Dafi ke ni?? arGH!.." KATANYA...
Mmg different la muke die live... mcm muke mat salleh plak ady tgk... ahaha.. KATANYA lagi...

Dan tibalah masanya utk para pelakon Sayang You Can Dance buat persembahan... dimulakan dgn Alam dulu... Alam mempersembahkan tarian die... fuyoo! Terpaku tgk cara die menari.. siap pusing2, lompat2, bukak jaket dan sbgnye... (seb bek x bukak abis.. haha)... mase tu ade gak kumpulan tarian yg lain ikut serta... wah.. hebat2... dah abis tu org tepuk jari...

Then turn Dafi plak buat persembahan... Uihh! Mmg hangat la suasana org jerit2 name dafi.. (Ady x jerit tau, sbb nk kontrol dpn famili.. hahah lol!). Dafi terus berdiri dan keluar dr meja tu.. OMG! Dafi pakai sluar pendek warne putih!? hahahaha... so funny.. (Scan lagi skali! KATANYA~)
Dafi bawak lagu "Baby Harus Bersama"...
Wah... apa lagi.. ady cepat2 amik HP bapak ady dan terus rakam...


Mase Dafi tgh nyanyi, ady sorang je ikut nyanyi... haha.. yg lain smue diam je. (Yela kan, dorang masih x tau lgu ni lg)
Nk tau, ape yg melucukan, time Dafi tgh nyanyi die pandang muke ady.. wah.. ady terus pandang arah lain.. takut die prasan plak.. hahaha.. LOL.. hampir 5 kali rasenye Dafi pandang ady... erm.. mesti dalam hatinya tgh berbisik, "Eh, mcm kenal je muke budak tu.. familiar sgt!" kot!.... KATANYA...


[Kire mcm ni la muke die time tu.. hehe]

Akhirnye selesai jugak Dafi buat persembahan... die terus menuju ke arah meja die... aiyoo! Dafi still lg pandang muke ady.. berkerut muke die.. hahha.. ady wat2 xtau je... uuuu...tp x lame, die trus borak2 ngan Alam...
Pastu turn Sh.Amani plak... die ajak penonton berlakon ngan die... melakonan satu babak dlm SYCD tu.. haha.. agak funny gak ar tgk gelagat Sh.Amani. Dafi pon ade nyampuk2 dari meja... haha.. mmg x pandai diam si Dafi ni..

Dan, akhir2 Sh.Amani nk habis, pengacara mintak Sh.Amani menari pusing2 mcm yg kat dlm filem tu.. Haha.. Sh.Amani xmau, then trus die tarik Dafi join die nari.. Last2 smue pelakon diajak menari... dorang smue menari ikut kat dlm filem tu.. ape yg sgt melawakkan sgt, ady geli hati tgk cara Dafi menari! Mak Oii! Mcm ulat bulu... aiyoo... lembut sgt badan die... hahahah... Ter'melonggo' je ady tgk..

Akhirnye tibelah masanya sesi mintak sign. YEAHH!!...

Mase tu, pengacara suruh berbaris ikut giliran... tp kene beli postcard dulu sblm bagi sign.. aiyoo, ady tpaksalah beli satu set Goodie Bag SYCD yang lengkap ngan postcard, calendar, fail dan tiket pratonton percuma. Uish.. smuenye just RM8.00 jer... Ah, tanpa buang masa, ady pon beli je then ikut berbaris.. pompuan satu barisan, lelaki satu barisan...


[Goodie bag! =p]

Mase tgh berbaris, ade 2 org setiausaha yg aturkan giliran kiteorg.. sorang2 kene pergi.

Dan tibalah my turn, sepatutnya kene pergi ke meja Alam dulu sbb die paling tepi, tetapi memandangkan time tu Alam tgh sibuk layan peminat die dan meja Dafi kebetulan kosong, apa lagi... ady serbulah meja Dafi...


[Alam tgh sibuk sign utk peminat die - pic blur lg!]

Ady terus serahkan postcard SYCD yg ade muke Dafi kat Dafi suruh sign... ady letak atas meja. Mase tu, Dafi tunduk ke bwah. X tgk muke ady lg.. Dafi pun tarik postcard tu dan mule nak letak sign kat atas postcard tu.. Belum sempat die nk sign, ady pon cpt2 sapa die... dan die pon memandang ady...

"Hye Dafi! Its me.. Ady!"

dan perkataan pertama yg keluar dari mulut Dafi ialah... "Oooooooo!!" terbeliak mate die... hehe.. (masih dpt ku bayangkan)

"Ady!.. wah.. salam2... this is the first time kite jumpe kan?"

"Yeaps!"

"I rote your comments a few days ago... you always sending messages at DFC, isn't?"

"Yes.. that me!" =)


[SYCD postcard]

Dafi pon mule sign kat atas postcard tu... syukurlah... Dafi masih ingat kat Ady.. kalo x ady terjun dari bangunan SC tu.. KATANYA.. hekhekhek.. yelah, dah hampir 2 taun ady join DFC dan mcm2 pergorbanan yg ady buat demi die dan DFC... agak frust la kalo Dafi x kenal ady lgsung slame 2 taun ni...

Dan mase tu, Bjarne Wong duduk sebelah die... Dafi pon sempat kenalkan ady kat die..

"Bang, ni my fan.. blablabla.." (x dpt tangkap ape Dafi ckp)

Dafi pon dah abis bagi sign die kat postcard ady tu..

"Ok done. Nah ni kalendar.."

"Thanks Dafi! Err, can i take a picture with u? "

"Sure! Where your camera?.. (tercari2 org nk snap utk kami) Oh there!"

Mase tu bapak ady dah pon sedia nk snap gune HP die kat depan meja tu...
Jadi, ady dan Dafi pon buat pose... (tersengih2 je ady)



KACHAK! (bunyi effect kamera)

"Thanks Dafi!"

"U welcome.."

Dan kiteorg salam utk kali ke 2...
Ady pon tpaksa blah dri meja die sbb org sesak sgt kat blakang tu tggu turn dorang pulak nk jumpe Dafi.. huhuh..

Pastu, bapak ady suruh ady g kat blakang Dafi plak.. Apa lagi, ady pon menghendap ke belakang... limpas belakang Alam.. haiyo, sesak jugak... susah nk limpas.. dan barulah ady pegi ke blakang Dafi. Mase tu die x perasan ady berada kat blakang die.. Ady perhatikan die dari belakang... die tgh sibuk sign postcard org lain. Pas sign, ady pon tepuk bahu die..

"Dafi, one more pic please?"

"Orait..."


[ blur lg...]

KACHAK!

"Thanks Dafi!"

Dan Dafi pon bagi ady kalendar... eh bukan dah bagi ke td? LOL.. Dafi lupe yg die mmg dah bagi ady mase depan meja td..

"Did u already have this?"


[Belah kiri tu yg first Dafi bagi, yg kanan second time sbb Dafi terlupe ady dah ade]

Dafi sorongkan satu lg kalendar. Ntah nape ady geleng kepala tanda belum.. ady pon amik je la dari tangan die dan ucapkan terima kasih.. Dafi pon sambung sign org lain nyer postcard balik. Then, ady tepuk bahu die lg skali dan die dekatkan telinga die kat mulut ady.

"Erm, Dafi... malam ni Dafi ade lg kan?"

"A 'ah... jumpe ye mlm ni.."

"Ok.."




[aiyoo..blur lg!! arghH!]

pastu ady pegi ke belakang Sh.Amani... agak sesak gak meja die.. ramai budak kecik amik tandatangan die.. kire ady ni menyelits la kat blakang die.. hahaa.. ady tggu die selesaikan sign postcard budak2 tu.. Then, barulah sampai turn ady...

"Kak Nani, please i have ur signature!"

"Ok.."

Die pon sign la postcard ady... sebelah sign Dafi.
Pas abis sign die pon sorongkan kat ady.. ntah nape plak ady tetibe nk salam die.. ops! Kami just sentuh hujung jari je.. Die pon senyum... Alamak! Hujung maker Sh.Amani terkena kat bahagian bawah kuku ady.. tp die x pasan la.. ady trus blah keluar dri kesesakkan itu.. Caye x.. smpai skrg kesan maker tu masih ade kat bawah kuku ady... Then, mintak amik gambar ngan die...

Pastu ady blah dan dapatkan bapak ady yg tgh tggu ady kat satu sudut tu.. nk tgk pictures2 yg die amik gune HP die tu... Alaaa... kabur la plak! Ish.. waktu ni ady salahkan kamera ady yg rosak tu.. nape plak mesti rosak sblm hari tu... Tgh syok ady belek2 HP bapak ady tu td, tetibe jer ade sorang abang setiusaha ni panggil ady.

"Eh adik, Dafi cari kamu tu!"

Aiyoo.. nape tetibe je Dafi panggil ni.. mesti die nk jumpe ady.. KATANYA.. ape lagi, ady pon pergi ke meja Dafi semula... mak oi! sesaknye.. camner nk limpas dorang ni? Time tu Dafi sibuk sgt layan peminat2 die.. Ady pon amik shortcut pegi je la kat blakang die.. tgh nk lalu je lorong blakang tu, ade sorang guard halang ady.

"Eh, x boleh masuK!"

"Tapi Dafi panggil saye bang.."

"Saye kate x boleh!"

Masam je muke ady time tu.. haha.. kelihatan Dafi masih sibuk layan peminat die.. Ady pun berdiri je la kat tepi guard tu sementara tggu Dafi habis layan dorang smue. X lama pas tu, Dafi berdiri.. die tercari2 kelibat ady.. hahaha.. agak melucukan la jugak muke die... jenuh je mata die 'scan' setiap hall SC tu carik ady.. ape lagi.. ady pon panggil la die dan lambai kat arah die... barulah die nampak ady.. haha.. Die pon pergi ke arah ady.. kelihatan muke guard tadi tu tercengang melopo tgk ady.. padan muke! Tu la, org ckp die x caye... kan dah kene.. Ady nmpak Dafi pegang sesuatu...

"For Ady!..."

"Owh... thanks!"


[Ape motif bagi ni? haha.. ape2 pon thanks sgt2..]

Pastu die serahkan bende tu kat ady.. Aik? ni kan kertas text meja yg ditaip name "DAFI" kat atas meja die tu.. haha. Kat atas text tu siap ade name Ady ngan sign Dafi skali.. haha.. sungguh terharu time tu.. Dafi xleh lame2, sbb meja die sesak ngan peminat.. tpaksalah die layan dorang..

Ady pon pergi blah dan dapatkan family ady kat ujung tiang hall SC tu.. penat je dorang tunggu ady.. haha.. ALAMAKKK!!! Tidak! Ady lupes bagi keychain2 tu kat Dafi dan mintak sign album skali.. aiyoo... dahla time tu mak ady ajak balik.. argghh!.. mesti fikirkan cara...

Yes! Ting.... dpt idea..

"Mak, kejap... td Dafi nk jumpe Ady pasni..."

Haha... kelentong sikit... so, dorang pun tggu smpai meja Dafi tu kosong skit... Pas kosong, ady pon cepat2 pergi ke arah meja Dafi semula.. aiyoo.. tetibe je ade 3 pasangan ni nk amik gambar dorang ngan Dafi.. ish.. terbantut hasrat.. haha.. so, ady pon tggu la dorang.. ingatkan dorang dah abis amik pic, ady pergi la ke depan meja Dafi.. Dafi pandang ady.. dan, hampir nk sorongkan keychain2 tu, tetibe je due org pasangan ni serbu ke arah Dafi dan amik pic.. Dafi pon tpaksa layan dorang tu. Die nampak ady terkulat2 je depan tu... haha.. mcm kesian plak tgk ady time tu.

Pas dorang blah, ady pon serbu ke arah Dafi dan sorongkan keychain2 tu depan die.. muke die mcm heran je.. yela, kesemua keychain2 tu ade 6 semuanya. Mesti die fikir nk bagi kat die smue kot... Haha.. Ady pon amik satu keychain (keychain alat muzik traditional Sarawak) dan letak kat tangan die...

"Dafi, this is for you..."
"Oh! Thanks so much.."

Ade 5 lg keychain yg tinggal... so ady showlah semuanye kat Dafi dan tunjuk serta bagitau satu2 utk bagi kat saper..

"This is for Syuk, Kak Amy, Kak Lilo and Ray"

"Oh ok2.."

Dan tggl satu 1 keychain.. keychain tu special skit... Dafi pon tggulah ady nk bagi sape plak yg lg satu tu...

"And this is for...."

"Erm??" (menunggu)

"MEGAT!"

"Owh Megat!... thanks.."

"Thanks you so much too..."

Dafi pon genggam kesemua keychain2 tadi tu dan pergi simpan.. Agak heran gak la guard td tu tgk ady... yela, asyik2 muke ady je.. hahaha.. maybe die heran kot sbb ady ade bagi sesuatu kat Dafi sedangkan orang lain xde pon bagi ape2. Tgh ady nk amik album Dafi dlm beg, tetibe je guard tu halau.. ish! sakit hati!.. terbantut hasrat nk mintak sign album tu.. Lepas tu, ady pon blah ke family ady... then mak ady kate,

"Malam nnti xyah la awak pergi jumpa Dafi lg kat Boulevard... kan dah jumpa ni.. sama je agenda dia kat sana.."

"Alaaa... mak! Saya nk borak2 ngan dia mlm ni.."

"Kita kena berangkat skrg ni.. nnti lambat pulak smpai kat Sri Aman!"

Huhuhu... terasa kecewa sgt2 time tu... apakan daya, ady kene ikut ckp Mak. Mase nk melangkah keluar dr SC tu, ady sempat tgk ke arah Dafi buat kali terakhir... Die tgh sibuk tulis2 sesuatu kat atas meja... tidakKK! Mcm x puas pulak jumpe die... Ady pon terkilan sbb x sempat nk bagitau Dafi yg ady xde mlm tu kat Boulevard... Adakah die menunggu ady mlm tu? Huhu.. tu yg jd persoalannya..

Maka berakhir disini la segala penantian ady selama 1 tahun lebih ni.. Wah.. x sangke akhirnye doa ady slame ni termakbul pade 9hb Mac 2009! Satu tarikh yg xkan ady lupekan spanjang hayat.. Lagu Baby Harus Bersama dlm hati mengiringi permergian ady keluar dr SC tu... huhuhu sedih la plak! Mcm xmau tinggalkan tmpat tu..Waaa... Lepas sampai je kat carpark, ady tersenyum sumbing... mcm bermimpi plak.. then ady pon msj ngan Mond... masuk kete dan terus blah... dlm hati mengucapkan Goodbye Dafi!

Dan bile balik umah kazen ady tu, ady dapat tau yg keesokkannya (10hb) ade premier SYCD!! Arghhh! Tidakk.. betapa ruginye ady time tu... tiket pon dah dibeli.. huhu... sayang seribu kali sayang!...

KATANYA mengakhiri episod ni..~




[Sayang kan? Tiket dah pon dibeli...=( ]


FYI:
-sebenarnye pics keychain tu dah diamik.. tp memandangkan kamera ady rosak so lekat la pic2 tu kat dlm kamera tu... wooo..
-oleh kerana kamera rosak, ady tpaksa pinjam HP bapak ady... sayang skali smue gambar kabur2... ah, lantaklah.. asalkan ade..

-ade sesetengah dialog ady ubahsuai (dialog mase Mak ady) supaya mudah utk dibaca dan tidak benar2 menyerupai dialog sebenar. (ingat otak kite ni mesin rakaman ke nk rakam smue dialog...)

Bace episode sebelumnya -

1.A Journey to Meet Dafi... 1

2. A Journey to Meet Dafi... 2

A Journey To Meet DAFI... 2

5 hours ago... (Monday morning)
AlamaKK!... dah kol 11 pagi?!.. aiyoo.. lamenye ady tido..
Dan ady pun bangun dari atas sofa... tinjau2 kat ruang tamu rumah kazen ady tu...
Aik? Kosong? Mane yg lain?... laaa.... mesti kes tinggalkan ady sorang2 tu...
Agak kecewa gak la sbb x ikut family ady amik ikan buat bisnes kat satu tempat.. tu la, nyesal tido lewat mlm tu...
Mate masih ngantuks, ady pon cube bangun then capai tuala dan menuju ke bilik air... OcopoT!!...
Ady tertembung ngan kazen ady kat depan pintu bilik.. mase tu die baru kuar dari bilik die..
Laa.. ingatkan ady sorang je kat umah tu... rupe2nye ade lg yg tinggal..
Hahak.. kazen ady pon same lewat bangun macam ady gak...ye, kite same2 lewat tido mlm tu..

Pas mandi.. ady trus on laptop and chatting kat DFC... mase tu CB kosong je.. alaa... nk je rasenye share perasaan ady kat kengkawan DFC situ pasal masa pertemuan ady makin dekat... yelah.. mase tu kol 12 tgh hari.. tinggal 3 jam lg nk kol 3... yeah, perjumpaan Dafi akan diadakan pada pukul 3 ptg kat starcineplex... x sabar plak time tu...

1.20 hours ago... (Monday afternoon)

Tik tok tik tok... aiyooo... lamenye dorang ni amik ikan!... mcmane la ady nk pegi jumpe Dafi tanpa dorang?.. Ish2... ady gelisah tggu family ady x balik2 lg.. dan hujan pon tibe2 turun dengan meng'gila'nya... segila-gilanya.. haha..
siap ade petir lg time tu... huhuhu.. malapetaka apekah itew??...

X lame pas tu, kire2 10 minit la, dorang pon sampai jugak akhirnya.. yehh!...
Apalagi, ady pon cepat2 packing barang yg perlu dibawa utk jumpe Dafi nnti...
Ade album, kad DGM and keychain2 yg ady beli pada hari sblm tu...
Pastu, ady nk check up handycam ady nk pastikan die ok ke x...
Akan tetapi.....

TIDAKKKKKKKKKKKKKKK!!!!

WarghH! Handycam ady ROSAK!... arghh!.. tetibe xleh on.. black out gitu.. huhu... ady sgt2la gelisah time tu.. x keruan... NO! Camner ady nk amik pics dan video ngan Dafi nnti??? arh!.. frust giler... rase mcm nk nangis jer...
Ady perlukan sgt2 pics ady with Dafi tu nnti utk wat posting... then nk kasi kawan2 tgk sbg bukti ady mmg btul2 jumpe Dafi... uhuhuhu.. ady pon cube try care lain...
Fikir punye fikir.. ting! keluar satu idea... Nk tau?... ady baru perasan yg HP bapak ady tu ade kamera n memory card.. wahhh... boleh la ady amik pics nanti.. Jadi, ady pon pinjam la HP bapak ady yg canggih tu... KATANYA...
Hmmm.. tp ady x puas hati plak sbb pics2 yg diambik gune HP tu kabur... dah namenye kamera HP, mestilah pixel die rendah!.. huhhu.. tp xpe la, asalkan ady dpt amik pics gune tu...

50 minutes ago... (Monday noon)

Huhuhu.. tanpe buang mase, ady pon suruh family rush2 anta ady pegi ke tempat yg nk dituju... Mase tgh nk pegi tu, bapak ady tanye..
"Eh, kamu nk pegi ke StarCineplex mane satu?"
"Hah? Ade due ke StarCineplex tu?"
"Yelah.. kat Kuching ade due... satu kat Parkson Riverside, satu lg kat Medan Pelita.."
"Alamak.. mane satu ni daddy?!"

Aiyooo... camner la ady langsung xtau StarCineplex ade due kat Kuching!? LOL.. ish... ni yang wat ady gelisah ni.. mase dah tinggal 45 minit lagi Dafi nk start.. huhuu...
Terlintas plak ady nk tanye Megat pasal ni.. nk tanye kat die Dafi kat SC mane satu.. tapi, ady segan plak.. ady pon lupekan je la..
Mase tu kete pon dah bergerak meninggalkan umah kazen ady tu...
Dlm perjalanan, ady tanye kat kakak ady plak...

"Arr.. SC mane satu yg lebih femes?"
"SC Medan Pelita lah... kat situ ramai org tgk wayang!.. eh, ko tanye la kawan ko tu... kang salah SC habis ko... bukannye dekat pon jarak antara 2 SC ni.."


Aish! ni yang penin ni... siap bertekak plak dlm kete nk tentukan SC mane yg nk dituju... ahh.. mase ni ady pon pilih la SC Medan Pelita.. ikut naluri ady nk kesana je.. dlm hati mmg berdoa la, mintak2 SC yg ady pegi tu betul...
Tgh separuh jalan, barulah hati ady tergerak hati utk msg kat Megat mintak tolong die... Ady pon capai HP dan taip

::Ady:: HYE MEGAT! DAFI KAT STARCINEPLEX RIVERSIDE KE KAT PARKSON? (salah taip plak name SCnye)...

lalu tekan 'SEND' ke no Megat...

Aiyoo... lamenye xreply2... ish... ady pon gelisah la sgt2... hampir2 sampai je kat SC Medan Pelita tu, baru la msg Megat sampai.. time tu dah nampak bangunan SC...

::Unknown number:: ME XDPT INFO LAH ADY -lilo n sticth

Aik? apsal plak Kak Lilo yg jawab?.. heran2.. maybe Megat bagitau kat Kak Lilo kot.. laaa... ady pon kecewa gak la xdpt info.. then ady tanye lg..

::Ady:: OWH, ADY SKRG TGH KAT STARCINEPLEX MEDAN PELITA, BANGUNAN DIE WARNA-WARNI.

::Unknown number:: TU LAH! ME PON XDPT... INFO! -lilo n sticth

Haiyoo.. mcm marah jer bunyinye.. huhu.. ady pon stop la tanye lg.. takut plak kene penyepak...
Mase Megat reply msg kedua tu, ady dan famili ady dah pon masuk lift... Fuyooo!! Tekezut giler la... poster Dafi besar2 ditampal kat dinding lift.. penuh je lift tu ngan muke die.. hehe.. wah.. mmg kompom la ni tempatnye... tetibe je ady rase gemuruh time naik lift.. dan lampu lift bergerak ke arah tingkat Lobby... urghH! makin gemuruh buatnye.. dan pintu lift tu pun terbuka.....

Tingggg!!~

BERSAMBUNG...

Baca entry sebelumnya. [klik disini]

Hahaha... i found this video from Youtube today and gonna share to you all about what Susan Lankaster, Sharifah Amani and Dafi doing to save the Earth!

Ready to get laugh...

ENJOY! =p

Ahad, 8 Mac 2009

A journey to meet DAFI...


35 hour ago... (Saturday)

Tuk.. tuk.. tuk.. tuk!

"Masuk!"

"Erm... bos! Saye nk mintak A4 paper boleh tak?"
"Hmm? Nk guna utk ape?"


"Er... saye nk buat surat...emm.." (takut2 nk ckp)

"Surat ape?"

"Surat mintak cuti bos! Er... boleh tak?"

Muke bos ady berkerut seribu... agak terkejut dgn permintaan ady td.. dahla baru je 2 minit sblm tu ade sorang staff pompuan dah mintak cuti. Alahai.. ady menambahkan lg kebenggangan bos...


"Mintak cuti?? Bile?"

"Arr... Isnin depan bos!"

"Isnin depan? Kenape nk cuti?"

"Saye nk pergi Kuching, bos... esok kene berangkat awal2 pagi lg dah.."


"Ohh.... ermmm..."

Ady tggu respon dari bos... nervous pon ade.. xtau la nk ckp, mcmane muke ady time tu...

Dan....

"Mcm2 awak ni... Ermm, OK!.. Isnin depan ye?"

"Eh, terima kasih bos! Ya... ya.. isnin depan 9hb!"

"Tapi kan.. mlm esok (ahad) smue staff kene briefing... dan wajib hadir.. "


Ady masih menunggu penerangan bos lg... alamak.. wajib la plak.. cmner ni?! Ady bukan nyer berangkat pada hari isnin tu pun... awal pagi ahad lg dah pon berangkat.. mane leh ikut briefing..

"Dann... mlm tu kiteorg nk agihkan baju baru... jd.. awak xde baju la maknenye.."
"Eh, jgn la mcm tu bos... sy mmg xdpt pergi.. esok pagi dah brangkat pun.. jadi mlm esok saye dah pun sampai Kuching... Lepas balik nnti bos boleh bagikan."


"OK lah.. gurau je... permohonan awak diluluskan!"

Wahhh.. bukan main syoknye ady time tu... Fuh! tak pasal2 peluh keluar tahan nervous... Akan tetapi..

"Oh ye... nnti jgn lupe tgk balik notis kat papan notis bawah tu.. bace betul2!"

"Ah... Ok bos!" (segera beredar)

Dalam hati sudahpun melonjak gembira..
Tp ady xpaham ape yg bos maksudkan dgn bace notis tu... ady pon segera turun ke bawah pegi ke papan notis.. Dan papan notis tu skrg berada di depan mata..

Kepada semua staff KFC, malam 8 Mac 2009 ada brieffing pukul 11pm.

Semua diwajibkan hadir. Jika tidak, anda akan dihukum cuci tandas Lodging dan kedai selama SEMINGGU!

Yang Benar,

KFC Manager.



Terbeliak biji mate ady... aiyoo stakat cuci tandas xde hal punye.. kan slame ni mmg tu pun tugas ady kat Lobby.. Alah.. Dafi punye pasal ady sggup buat! True Dafinites power katakan...

30 hours ago... (Saturday Night)

Tup... tup.. x sedar dah kol 11mlm dah. Keje pon smue dah selesai...ady pun cepat2 kemaskan barang dan balik ke rumah...
Kire2 kol 11.20pm, ady sampai ke rumah.. terus mandi then bukak laptop..
Sperti biasa, lepas je balik keje mesti on laptop... Online kat DFC n chatting.
Sampai kol 2am, tetibe je parents ady keluar bilik and suruh packing pakaian..
Huh? Awalnye nk pegi... ady yg excited ke dorang yg excited?
Ah.. x kisah la.. ady pon ikut je dorang...
Bile dah siap packing smue.. kiteorg pon bertolak kire2 kol 3am mcm tu..

Perjalanan dari Sri Aman ke Kuching makan masa 3 jam.. jd ady amik masa 3 jam tu utk tido dlm kete...

27 hours ago.. (Sunday morning)

Buke je mate jam dah kol 5.53am.. wah, kejapnye rasenye dah sampai.. terpacak rumah aunty kat depan mate... ady keluar kete sambil menguap... huh.. x cukup tido rasenye... Masuk je dalam, byk kazen2 dan keluarga sblh ayah ade kat situ.. OOoo... baru la tau nape kiteorng kene brangkat awal pagi.. rupe2nye dah plan ajak sedara-mara gi makan angin.. Wah, sempat gitu..

Pagi2 tu jugak la kami ber'komplot' pegi ke Sarikin, sebuah 'street sales' yg agak panjang, popular, dan murah2... Dan ape yg specialnye.. smue tmpat tu rata2 terdiri drpd masyarakat Indonesia!.. kalo nk tau, Sarikin tu tletak di area sempadan Sarawak dan Kalimantan Indonesia.. betul2 kat sepadan tu.. kat ujung pasar Sarikin siap ade pemeriksaan polis.. Yelahkan.. kalo nak jd pelarian, elok la cube limpas dorang. .haha


Kat sane macam2 kraftangan ade... ady ade bli satu utk Dafi... keychain patung kayu masyarakat iban... rasenye ok kot... or ady bagi megat je patung tu then dafi nyer keychain 'sape'(pronouns 'sapek'), sejenis alat muzik traditional sarawak.
Dan 3 jam pusing2 satu tmpat... ady terjumpa tmpat orang jual keychain kayu ukiran Sarawak.. ady pon beli utk Kak Amy, Kak Lilo, Syuk dan Ray... siap diukir name dorang.,. ish kalo ady tau mmg nk kasi ukir name Dafi skali... tp apakah daya, dah terlanjur beli dah..
Pastu kami pon blah dari situ dan pergi balik umah kazen ady..

25 hours ago... (Sunday evening)

Kire kol 6pm, semua sanak-saudara belah bapak ady berkumpul kat satu rumah.. buat parti... dan malam tu ady dpt jumpe smue kazen-mazen ady yg dah lame x jumpe.. ade gak borak2 dan bermain ngan dorang... puas tau smpai kol 1.15am baru balik...
Tiba kat rumah kazen ady, kami pon terus tidoq... tp mase tu ady ngan kazen ady on9 sampai 3 pagi... dan terlelap ntah bile..

BERSAMBUNG...

Jumaat, 6 Mac 2009

Sesi kerepeks... the Buntaks Belilit Team!

Gororororo hakskeiwi ijaosuwTTswQQ!!.. [apesal ko lekat aku kat dlm blog ni?]

Haha.. nape pelik je bunyiknye kat title ni? BuntakS? BeliliTs? erkk.. 'vervelit' (berbelit) lidah buat dibuatnye.. hehe.. KATA nad... =)

Ok, sesi kerepeks ni sbnrnye adalah smbungan kepada kelas merepeks sesi pertama aritu.. huhu.. dah lame x wat kelas kan2?...
dan skrg nih, chegu buntak.. eh.. chegu ady nk kasi plak sesi pembelajaran yg x rasmi and pembe'vervelit' kan urat otaks korang tu sikit.. haha..

Oh ye.. mesti korang tertanye2 tertongok2 sambil memikirkan apekah itew BUNTAKS? -sebenarnye buntak.. xde 's' k?.. hhaa..

Buntak ni adalah panggilan BELALANG bagi masyarakat Iban di Sarawak, atau kite leh panggil dgn panggilan len sperti Belilits, beluluts, belimbings dan sebagai yg sama vervelit dgnnya..

Nk tau lebih details lagi ttg buntaks2 ini?.. bace la lagi...

------------------------------------------------------------------------------------------------

Details:
[Haku gesek then korang kene bagi haku padi tu ok?!]

Buntak adalah serangga her'vervelits'... eh.. herbivor (melatah skit) yg asalnye dari keluarga Caelifera dalam spesies Orthoptera. Buntaks2 ni mempunyai sesungut-sesingit yg ada lebih panjang di badannye atau lebih pendek. Bergantunglah pada spesies, bangsa2, suku kaum pribumi and language dorang gaks.. Katanya, buntaks2 ni sgt mahir dlm bidang muzik.. nape? xcaye? "Tu la, chegu nk ajaq korang, korang x bagi perhatian.. hish! Sakura! Pandang depann! Nad! dok diam2..." (iklan merepek sebentar)

Eh.. sambung balik.. buntak2 ni mengeluarkan bunyi dengan menggosokkan femurnya (tulang) dengan sayapnye yg soft2 gitew.. wah.. indah bagaikan kain baldu.. auuuu!.. (iklan merepeks lg) atau jugak menggesekkan femur kat abdomen dorang yg disebut stridulasi. Boleh jugak dikatakan bunyi tu terhasil disebabkan geseran kepak dorang time tgh terbang ke udara...

Femur buntak2 ni bukan je utk sedap2 dorang je nk gosok kat badan, malah digunakan utk melampot... eh melompat jugak.. (melatah lagi) dgn lebih tinggi. Kalo nk tau, buntaks ni leh lompat smpai 50cm.. auwww.... KATANYA..

Haa... buntaks ni mmg la ade sayap.. tp dorang kengkadang x mggunakannya utk terbang...

Tahu tak, buntaks betina lebih besar dari buntaks jantan... oooo... (kata budak pompuan kat iklan astro)

-------------------------------------------------------------------------------------------------
DFC Buntaks

Buntaks2 ni bukan je leh dijadikan 'pets', malah buntaks ni gak pandai selamatkan org!.. Eh? xtau ke?... Ala... budak2 pon tahu...

Hahaha... Sbnarnye entry kali ni ada kaitan ngan gelagat2 chatter di Chatzone DFC atau dipanggil CB (chat box).. nk tau ape itu CB sile pegi kat web rasmi http://www.dafi-fc.com/

Dan... time tu tibe2 je chatter2 merepeks dan mencipta satu permainan yg agak ganjil lg musykil dan x penah dimainkan.. haha.. (maklumlah boring time tu)

Sedang mendiamkan jiwa dan raga di tgh malam yg suram, tiba2 salah satu chatter, Megattera telah beraksi memakai topeng Kamen Rider lalu kemudiannya menjadi ikutan bala2 sesunggut yg lain dan akhirnye terciptalah satu team yg bergelar.. BUNTAKS THE BELILITS~ Katanya...

Haa... sebut je team Buntaks, mmg team yang sedang hangat diperkatakan di 'Dewan Persidangan' (CB) DFC baru2 ini.. Nk tau lebih lanjut, dorang ni sbnrnye terdiri drpada chatter2 yg tidak tersengaja dirasuk oleh virus2 yg dinamakan virus Merepeksness Megattera yg smakin merebak di sana.. erk.. im sorryyy (tagline amir RL)... =P Tanpa disedari, maka ramailah yg mnjadi mangsa kemerepeksan ini... ya.. termasuk saya... hohoho
Ok.. dah2.. jgn buang masa dan tibalah masa utk kite umumkan siapakah ahli2 buntaks belilit yg menghuru-hara dan memelihara CB itew... cube teka!.. jeng3...



Mempersilakan buntak pertama dan yg ter'bongsu'~
SAKURA THE BELULUT RIDER
[Eh, x prasan plak muko haku kene flash... buat2 muncung bibir tu skit.. ngee.. kontrol ayu! ]


Kekuatan: Kecekapan dlm tarik menarik... tarik? tarik kaki kiri musuh hingga terpulas 360 darjah dari arah utara 24'U dan ke barat 70'B... (lol.. ady pon xfhm ape yg ady tulis)


Pangkat CB: CMOD Crystal Power



buntak ke 2~
KHAI@IROL THE BELUKUK(sejenis kura2) RIDER
[Haku kate lima die 'give me five' plak... tampaq kang!]
Kekuatan: Menarik hidung musuh hingga tersambung lubangnye. .(agaknye mcmane rupe lubang idung ade satu?)

Pangkat CB: VHDC Blue Power


buntak ke 3~
NADRAINBOW THE BELIMBING RIDER
[Auww... malula... body kite x lawa... huweehuweee..]
Kekuatan: Me'sempak' dan menjentik telinga musuh smpai kembang, pastu kempis balik, pastu die geget plak sbb x puas hati...

Pangkat CB: CMOD Crystal Power


buntak ke 4~
GREENADY THE BERINGIN(cikada) RIDER
[Hukhuk... tersedak rumput plak... adehh.. sakit jantungs den..]
Kekuatan: Menarik lidah musuh serta mengikatnye hingga menjadi ribbon. Pastu, menyepak punggungs musuh hingga terbabas... Kalo x puas gak, Buntak ni akan menanduk perut musuh dan kadangkala menanduk perut buntaks2 yg lain.

Pangkat CB: CMOD Crystal Power


buntak ke 5~
CAPEQ THE EMPANGUP(sejenis serangga) RIDER
[Jangannn tinggal daku.. oh dewi.. oh buntaks ku... ]


Kekuatan: Memenyekkan dan meremuk bibir musuh hingga menjadi bibir mahluk Tuhan paling sexyyy.. auww! Kalau x puas hati, Buntak ini akan menghempap badan musuh dan berguling2 diatasnya.



Pangkat CB: AID Crystal Power





Dan... ketua buntaks segala buntaks2 ialahh~
KOMANDER MEGATTERA DE LOSSA BELILITS

[brrrbrbbrbrrr... sejuknye.. ish.. nyesal kuar shooting... motif tiru nad... LOL]
Kekuatan Ganjil: Men'tenyeh'kan segala bentuk paras muke musuh yg ade... baik huduh atau buat2 huduh dan mem'berus'kan muke tu kat atas jalan tar dan mengheret 100km dgn motor belilitsnye.


Pangkat CB: VID Gold Power

Haaa.. kannn? ni la 6 buntaks yg membuat kerepeks dan kerapuks kat CB aritu... amacam??
Larikkkkk!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Warning: Posting diatas hanyalah utk suka2 dan tiada kaitan dgn kehidupan seseorang dan segalanya adalah rekaan merepeks semata2 sebagai hiburan serta tidak bermaksud utk menghina atau mengutuks. Kalo ade yg terasa yg namanye terlibats dlm buntaks diatas, ady mintak ampunnn la dari hujung sesungut hingga hujung belilits... KATANYA... LarikkK lagi!
p/s: Suke tgk Kamen Rider time kecik2 dulu...

Rabu, 4 Mac 2009

Masa lalu... part 2


[Nurlisa, Anthonia, Viviene, Christopher, Adiey and Nurdiana] -click the picture to see full image (terpotong da!)

Saat pertama
dan... bile teringat time me jumpe teman2 first time, sayunye hati... x sangke, perkataan pertama yg lahir dri mulut masing2, bersimpul menjadi ikatan persahabatan yg kukuh hingga kini.. walaupun hanya menyapa, menjeling dan senyum-menyuman....
Christopher

Mulanya kau duduk di sebelah me ketika pertama kali kita keluar drpda pusat sumber selepas sesi pengenalan kawasan sekolah... ingat lg kau terjatuh tersungkur kat urat pokok semasa balik dr pusat sumber... kau terbahak2 menahan sakit, dan me gak ikut terbahak-bahak sama... dan sejak itulah kau rapat dgn me...

Trivia: suka gelak, hyperactive dan kuat buat lawak.. tp x lawak...


Viviene


Pertama kali me tpandangkan mu, me rasa mcm sudah mengenali muka mu... tp dimana ya?? Owh ya... mirip seseorang sahabat me waktu sekolah rendah.... dan nama sahabat me itew ialah Julia Mujan. Tp, kita lambat sket mulai rapat sehingga lah ketika mu bermain mengutus surat mggunakan kod rahsia.. dan penciptanya ialah me.. masih ingat lg nama tulisan rahsia kita iaitu "LYONE"... dan ketika itu mu duduk seberang meja me.. dan disitulah kita bertikam kertas atau buku utk "ber SMS" sesama sndiri....serta ingat jgak kita digosipkan bercinta-cintun oleh kakak kita sndiri... (kakak kita sama kelas dan adik pon sama kelas masing2)... kita dijadikan bahan usik-mgusik dorang...




Trivia: nakal, sporting, suke kucing sgt2 dan gak coklat (cadbury)...






Anthonia


Kau, sejak pertama kali jumpa... waktu itu me tidak mngenali kau langsung...
Ketika itu, kita bertemu di satu pesta keramaian di Dataran Marudi... dan ketika itu jgak me berjalan2 dengan Viviene dan Christopher... dan... tengah syok me termenung2... tiba2 kau memicit hidungku... huhu.. dan me berkata dlm hati, "Gilo ke apo pompuan ni? X kenal tetibo picit hidung org??"...
dan...(byk dan la!) saat itu kau mengatakan me KIUT! (perasan)... sehingga kini kau masih mengatakannya pada me.. (perasan lg)...



Nurlisa
You.... me masih ingat lg saat kita pertama kali berinteraksi.. pada masa itu, kita menjalani aktiviti sains pertama kita di luar lab pada hari pertama persekolahan... ketika itu, kita dkehendaki menulis senarai "living things" di kawasan luar lab iteww... dan ketika me terjumpa penyodok sampah, me pun ckp la... "ni namenye 'pan' kan?"... dan you mula menyampuks.. "ngong! ni 'dustpan' la... !"... hahaha... sungguh melucukan bila tkenang saat pertama kali kita berinteraksi...




Trivia: seorang yg kuat semangat, kuat berusaha dan berkelakuan 'boyish' skit... dan suka bergurau serta sporting... also my second 'mummy'...


Nurdiana

dan engko plak.... dari semua senarai org yg me nyatakan diatas... engko la kawan me yg palinggggggg lama me kenal... yela... kita dulu adalah duduk sama kelas sejak darjah 2 lagi... begitu lama kan?? Namun.. ketika itu, me x rapat ngan engko lg.. smpailah naik sekolah menengah, me rasakan engko saja org yg me kenal (sbb classmate mase skolah rendah x byk) di dlm kelas... dan.. me x ingat bgaimana kita boleh berkenalan ketika dahulu.. maklumlah.. darjah 2.. mana ingat!?... Hohoho




Trivia: pendiam, gila2 bila dah 'gila'... dan seorang yg cemerlang...

Kesimpulannya

Me x byk kawan laki2... nape? Maybe sbb laki2 ske wat keje yg gile2 dan me jenis yg kiralah alim gitew... hoho.. n me jgak x penah wat kes disiplin waktu di sekolah... SERIOUSLY i said.... dan me rasa bergaul dgn pompuan rase lebih selamat... ya x jgak?... tp, me bukanlah 'sotong' sbb ada byk kawan pompuan and im straight oK?! Dah... itu saje.. (merepeks lagi)


KATANYA...

Isnin, 2 Mac 2009

My Tag!

MENCIPTA LIRIK LAGU


Tugasan :


1. Cipta lirik lagu anda sendiri (mesti ORi punya!)

2. Nyatakan lagu tersebut yg ingin anda tujukan khas kepada sesiapa artis di Malaysia sahaja..

3. Nyatakan penerangan or kisah disebalik lagu tersebut.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Tajuk: Mimpi Kisah Cinta
Original made by: Ady

MIMPI KISAH CINTA

Pertemuan,
Mengingatkan kisah cinta yang membara,
Menerangi langit malam itu.
Terkaku langkahku
pabila kau mendekatiku

Teringatkan,
Saat kita berdua dalam bercinta,
Detik terucapkan kata indah
Terkelu, membisu
Pabila kau mendekatiku

Chorus:
Mimpi, takkan berulang lagi
Dan cinta takkan berputik sinarnya
Hanya kita berdua yang akan mampu
Mengubahkan segala,
Mimpi kisah cinta…

Bridge:
Ku harungi semua ini,
Mengapai cinta di hati.
Mimpi menjadi realiti…..
Wohoooo…

Pink: Mila Red: Dafi Orange: Together


Description: Lagu ni sbenarnya lagu duet dan ditujukan khas kepada DAFI dan MILA. Lagu ni jgk merupakan "OST" utk novel (x siap2 lagi) hasil karya ady sendiri yg bertajuk "Mimpi Kisah Cinta". Wah.. besarnya angan2... hahha..

Btw, ady xmungkin dapat siapkan. 10 tahun akan datang kot.. haha

Ceritanya mengisahkan Syamila, merupakan anak desa yang tinggal di kawasan pendalaman bersama ibunya,Mak Hamidah, bapanya, Haji Taib dan abangnya, Iwan. Mak Hamidah merupakan seorang bidan yg terkenal di Kampung Busut. Di sekolah, Syamila yg baru sahaja berumur 10 tahun bertemu dengan Gadaffi, seorang budak lelaki yg sebaya dengannya. Syamila dan Gadaffi sering bertikam lidah sehinggalah terdetik perasaan kasih sayang diantara mereka.

Namun, pertukaran tempat kerja orang tua Gadaffi ke bandar memisahkan Syamila dengannya membuatkan Syamila kecewa. Syamila bertekad untuk menemui Gadaffi di bandar seletah umurnya 20 tahun. Apa yang diharapkan cintanya hancur berkecai apabila menemui Gadaffi sudah mempunyai teman wanita bernama Fatin. Syamila harus merebut cintanya kembali. Kebetulan, Syamila dan Gadaffi ditemukan dalam satu kampus. Pelbagai dugaan dan rintangan yang dihadapi oleh Syamila sewaktu berada di kampus antaranya sikap Gadaffi yang berubah kepadanya dan helah Fatin utk menggugurkannya. Mampukah Syamila mempertahankan cinta sejatinya terhadap Gadaffi? Nk tau sambunglah citer tu ngan imaginasi korang!.. LOL

Trivia:

-Lagu ni sbnarnya dah lame ady ciptakan sejak form 4..

-Lagu ni jgak dah ade melodinye tp sayang ady xpandai rakamkan melodinye. (nk nyanyi sore ntah ape2)

-Lagu ni dicipta dlm masa beberapa hari saja.

Ok.. skrg ni tibalah masanya utk ady tag korang!! ngahahahahaa...

org yg ditag ialah~

1. Nad_CMOD
2.Sakura_CMOD
3.Mond_CMOD


buat jgn x buat!! XD