Rabu, 29 Julai 2009

Im FLYINGGG!!!

Arinieh dah masuk hari ke 3 lepas me accident...

Nak jdkan cerita, that morning (ahad) 6.30am, me lewat bgun utk ke church sbb me ada fuction utk men organ kat sana.. kol 7 dah start... so bila me lewat, me xde masa nk praktis lg... me pun rush la cepat2 bersiap segala.. then, me suh my mum antar me ke church..
Tp my mum xmo, jd dia suh la me guna motor jek.. me pun degil la sbb me pun malas nk tunggang dlm keadaan renyai2 hujan pagi tuh. Bila dipaksa, me pun 'sentap' la terus naik motor dgn keadaan gopoh gapah... xde warming up terus pecut keluar rumah... tanda protes la tu..

Then on the way tu, otak me bercelaru... smpai x sempat pakai spek...
me rabun la.. tp adolah nmpak sket2.. dah la time tu me bawak motor laju.. jalan pun licin2 sbb baru jek abis hujan. Bila me nk smpai ke simpang gereja, jalan tu lurus betul2, me pun pecut la (nk cepat smpai).. x semena2, stgh jalan tu berbatu dan berlubang... plus me rabun x sedar ada lubang kat situ, then me tekan brek secara tiba2.. So, me pun terbang la mcm buntak! Motor me rebah langgar lubang, then me plak 'surfing' atas batu2an situ... adus!! Me hanya mampu jerit MUMMYYYYYYYYYYYY!!..
then, my motor td 'terbang' lalu hinggap kat kaki me... woahhh!! sgt sedap la time tu... hohoho.. Hanya Tuhan yg tau apa yg me rasa.. adalah dlm 4-5 saat me terkaku.. blur, xtau nk buat apa.. mcm org bodoh plak.. then me tersedar bila me nmpak motor me berasap dan kuar percikan api.. so me cepat2 bangun g padamkan motor tuh.. me takut meletups plak kang.. agak teruk keadaan me masa tuh.. me merintih kesakitan. Teringatkan Nad yg nk balik NS pagi tuh, me sebut nama dia.. LOL!Baju n seluar me habis basah lencun disebabkan lopak2 air... mcm baru habis terjun dlm sungai jek. Then, me tgk tangan kanan me mengalirkan byk darah, berlubang terkeluar isi!!.. tapak tangan kiri plak terkoyak , and seluar me kat bahagian lutut plak ada tompok merah (sbb me pakai all white that time). My motor apalagi, kepala bengkok, dua2 side mirror patah, lampu signal pecah sbelah, then flat patah dua..

Dalam keadaan bingung tuh, me cepat2 angkatkan motor me balik n cuba hidupkan.. me nk blah cepat sblm org nmpak.. seb bek xde org menyaksikan lagak ngeri me kat situ. Then time me nk hidupkan motor, ada 2 org warden gereja limpas me.. dorang mmg kenal me la.. dorang heran sbb tgk keadaan me basah2 so dorang tanya la me kenapa..
Me ckp kat dorang yg me baru jek accident.. then dorang cepat2 kuar dri kereta and tolong me.. yg sorang lg bagi me tisu utk lap2 darah yg byk mengalir tuh.. n sorang lg tolong hidupkan motor me.. agak memalukan la jugak..
Mula2 tu my motor xleh hidup.. maybe air termasuk dlm enjin.. try punya try, akhirnya jd jugak! yeayy!
Bunyi motor agak bising.. maybe dah rosak enjin.. So me pun nak naik n nak balik ke rumah. Me ucapkan time kasih kat dorang warden tuh. Dorang pesan suh me g hospital cepat2.. Dorang ingat nk bawak me masuk kereta dorang utk ke hospital, but me xnak sbb apa me nk ckp kat my mum nnti?.. then me ckp yg me guna motor nieh jek la.. masih boleh pakai lg.. so, me pun blah la dgn motor yg terkedek2... Luka me time tu x terasa lg, masih kebas2..

Bila smpai depan gate rumah, my dad keluar jengguk..
Me pun bgitau kat dia yg me accident.. Buat muka slumber jek la.. ingat dia marah, tp mcm x jek.. then my mum plak keluar.. dia terkejut la.. "Dah agak dah! Mak mmg x sedap hati sejak kamu naik motor laju2 td.. "
Yeah.. naluri mak mmg berbisa! My mum pun suh me mandi bersih kan luka..
Then my mum, dad n my sis hantar me ke hospital.. On the way nk gi hospital, my mum ada la leter sikit2... biasalah.. but time tuh, air mata me menitis.. xtahan sakit! Dah mula pedih2 dah...
Bila sampai je ke hospital, me terus dibawa ke bilik emergency..
So, me doktor pun rawat me smua luka2... bersih guna iodine.. FUH!! berasapppp~

Ouh.. me kena cepatkan citer nih...
Dah rawat smua n balut2 luka tuh, me rehat kat umah..
2 hari me xleh jalan2.. if nk duduk me rasa sakit sbb kaki me xleh bengkok 90darjah. Now pun masa me taip citer nih!... Sejak 2 ari tuh la me x sekolah.. baring jek atas katil.. huhuh... mmg seksa..

Now, me dah pun makin pulihh, dah leh berdiri, berlari, duduk semua.. cuma luka jek x baik2 lg.. me pun baru sekolah hari nieh.. hehe..
Ok tu je la.. me xleh lama2 kat sini.. chow!!

Khamis, 23 Julai 2009

Buntaks Mania in Animation!

For this time... me terbitkan idea yg lebih bombastic utk hidupkan watak2 buntaks nieh..
So, i created some simple animation 3 of the buntaks.. and here the animation video...










So far... i only created for Buntak Pink (nad), Buntak Itam (acap) and Buntak Purple (sakura)...
Upcoming is Buntak Biru(Megat - under progress), BUntak Ijo (myself) and Buntak Merah (capeq).

Me gak ada special kejutan for 2 more new buntaks... (buntak silver & buntak gold)

Ahad, 12 Julai 2009

One moment...

The Rainbow Building, StarCineplex Riverside Kuching

Aku masih ingat... dalam bangunan inilah kali pertama aku jumpa si DIA. Berjabat tangan dengan si DIA... dan juga saat pertama kali si DIA menemuiku antara seribu orang...
Ya.. tanggal 09 bulan Mac 2009... hari yg bersejarah bagiku...
Terima kasih akan kenangan yang terindah bagiku...

Jumaat, 10 Julai 2009

Learning Adobe Photoshop


I tried to drawing using Adobe Photoshop last 2 days ago...

And this is

something that i created in 2 days... Huhuh..

All of this i created 90% by A.P... =)

Ahad, 5 Julai 2009

DAFI KELAKA SARAWAK?!

Part yg me plg suka dlm SYCD...

video

Sabtu, 4 Julai 2009

Baby kita harus bersama...

YEah.. im just watched this movie on Astro Box Office
after im waited for long time...



Tonight i can watches it again n again! =p

Need a joke?

LAWAK SEKOLAH

Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!
Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!
Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!
Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!
Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!
Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!
Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!
Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!
Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!
Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!
Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!
Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!
Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!
Murid : Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu : Kamu gila!
Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!
Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!
Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!
Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)