Selasa, 10 November 2009

Sorry2

HEY GUYS! SORRY FOR NEVER CONTACT WITH U OLS...
SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY
SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY
SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY
SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY
SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY
SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY SORRY
SORRY
!!!!!

*PLEASE FORGIVE ME ~ MEGAT, NAD, SAKURA , ACAP, NAJWA... =(

I'LL COMEBACK... I PROMISE!

Ahad, 11 Oktober 2009

Own Anime ~

Sehari suntuk buat karakter anime ni.. Anime diatas merupakan hasil karya Nurhana a.k.a Honey Hana yg merupakan 'sensei' me dalam kelas anime... tukang warna dan edit2 tu plak sapa lg if bukan me... pakai adobe photoshop..

then, kiteorg pasang angan2 nk terbitkan siri animasi berdasarkan watak diatas... Siri animasi ni kiteorg namakan sbg Angels. Kenapa pelik tul namanya? Actually, animasi tu pasal peperangan antara dunia White Angels dan Black Angels yg merebut kuasa utk memerintah dunia Angels. Watak utamanya, Ruby dan Ciel yg merupakan watak penting dari dunia white angels but kiteorg x terbitkan lg.. dah lukis dah cuma xda masa nk edit..

dua2 watak diatas iaitu pasangan Red Indian, Shingo dan Madame (sebutan MA-DA-ME) actually diilhamkan daripada MV Indian Boy MCMong.. kisah dorang dua ni pasal Madame yg lari dari dunia Black Angel sbb x mahu ditunangkan dengan Putera Raja Black Angels.. then, Madame terjumpa Shingo kat dalam dunia White Angels then terbitlah babak percintaan dorang dua... Setelah Putera Raja Black Angels tau, beliau membunuh diri.. thenRaja Black Angels pergi menjejaki Shingo & Madame di dunia White Angels maka tercetus la peperangan antara dua2 angels tersebut.. Pada masa yg sama Puteri White Angels iaitu Ruby datang dan membantu menamatkan peperangan tersebut.. blablabla (smpai bila ni x habis.. )

Okla, tu je me leh citer... kang boring plak u ols dgr.. ekkekeke.. bayu2

Jumaat, 9 Oktober 2009

Special day

11 October

A simple celebration,
A gathering of friends;
Here is wishing you great happiness,
A joy that never ends.

Selasa, 6 Oktober 2009

Sakura!

Sabtu lepas, tgh syok mengusik Sakura ngan Acap, tetiba me teringat satu anime Cardcaptor Sakura... then me pun gi la search kat Youtube. Akhirnya me jumpa satu movie clips ni..



Bila tgk tajuk jek mmg la dari character Sakura n Syaoran dari anime Cardcaptor Sakura. Tapi, video tu bukan dari anime yg sama. Actually, dua2 character tu diterbitkan semula kedalam satu lg anime yg bertajuk Tsubasa Chronicle.
Malah, character2 anime lain mcm Chobits jugak dimasukkan sama. So, jalan ceritanya pun lain dari Cardcaptor Sakura.

Pada mulanya me tgk gitu2 jek... bila sampai satu part sedih tu, me terus melekat tgk until now..

Rabu, 30 September 2009

Anime - Gensomaden Saiyuki

Selasa lepas, me beli satu set DVD kartun yg me minat sgt2 .. completed episodes nyer la.. semuanya ada 101 episodes... actually dah lama sgt mengidam DVD kartun ni. Nasib baik my best fren ni ada kenalan taukey kedai kartun2 anime Jepun ni... so me mintak tulun dia orderkan utk me.. lgpun me ni suka lukis2 anime dan nk jadikan kartun ni sbg rujukan.







Kenapa me suka kartun ni? Sbb, citer nieh menarik.. tentang persahabatan antara syaitan dengan manusia then dorang hidup bersama2 dengan aman.. tapi satu ari tu, muncul la firasat dengki sekor ketua syaitan nieh dan terus mengarahkan syaitan2 lain pegi serang manusia.



Dalam dunia kayangan, dewa telah menurunkan seorang sami yg bernama Sanzo utk ke bumi dengan objektifnya mencari tiga ekor separuh manusia syaitan iaitu Goku, Gojyo dan Hakkai utk menjadi pengikutnya. Then bermulalah misi diorang utk memusnahkan syaitan jahat yg cuba menguasai manusia2 di dunia ni...


Karya Kazuya Minekura me minat sgt2 pasal rupa kartun dia menarik.. nampak real, x mcm sesetengah kartun ada mata besar, kepala besar, kaki pendek..x ikut mcm ukuran manusia sebenar.. lukisan2 dia pun mmg susah nk ditiru..


Selasa, 29 September 2009

Cantiknye neck... lace!

haha.. my fav iklan..
Lama me carik.. now baru jumpa..

Jumaat, 18 September 2009

Selamat Hari Raya Kepada Buntaks2ku...

Ikhlas dari grEEnAdy_CMOD (buntak ijo)

Selasa, 15 September 2009

Buntaks2!!











Khamis, 10 September 2009

Aku SeRam SejuKK!


Kebiasaannya.. me bangun awal2 pagi semata2 nk jd org yg pertama dtg awal ke sekolah.. So, stiap hari kol 3.11am dah set alarm dah..
Bila semua dah prepare... kol 5.30am dah berangkat dah...

TIba kat sekolah, baru kol 5.45am.. keadaan masih gelap... jalan pun x nampak apa2..
Apa yg menyeramkan, block kelas me ada kat ujung skali berdekatan ngan hutan.. 1 tingkat je la.. block tu just ada 3 kelas form 6 je..

Plus, block tu jugak berada jauhhhh dari blog lain2.. then, terletak kat bawah bukit, sebelah padang bola yg luas... kena turun tangga la.. dah la tinggi..
Kat tangga tu plak ada pokok besar.. maybe dah berpuluh2 taun dah..
U ols sendiri bayangkan la, if u turun tangga menghadap pokok besar dlm keadaan gelap di awal2 pagi.. then jalan pun samar2 je nmpak.. u ols rasa seram x?? Adoo je yg menyapa plak.. Opps! (celuparnye)..

Then tu, kena lalu bawah pokok besar tu... jalan plak mengelilingi padang bola.. barulah hampir sampai ke kelas...
kelas jgn ckp la.. apa2 pun x nmpak.. cuma tiang lampu satuuu jek kat simpang jalan ke kelas.. U ols kena kuatkan iman la bila jalan sorang2 nieh.. if x, u ols pun x masuk2 kelas if x tunggu hari siang sket.. Dahtu, kakilima kelas tu plak menghadap ke hutan... ada berani?? Pokookkk je nampak kat hujung tu.. me x brani ckp besar la.. sbb me x pernah kena lg.. syukur..

Sbb arituh, me terperasan yg me ternampak figura 'bende putih' menongkat dagu kat tingkap kelas seblah masa me nk lalu ke kelas sebelah... but me masa tu x pakai glasses, so, xnmpak sgt la..
Jantung jgn ckp la kelajuan degupan dia..

Masuk kelas je me terus bukak lampu.. then duduk kat seat me yg kat belakang skali..
Then plak, u kena tgk tingkap sblh kanan, u akan nmpak ado HUTAN.. tgk tingkap sblh kiri plak ado PADANG yg luas... GELAP lg tuuuu... gulp!

Then bila jam dah cecah 6.12am and so on, baru la lega sket dah ada org datang...
My best frenn..
Dia tanya.. "Berani tol dtang awal?"
Me plak tanya kenapa?...

"SBb my mum ckp kat hujung bukit hutan belakang blok ni ada KUBUR JEPUN!!"

GULP~

Rabu, 2 September 2009

Senandung Malam...

Bila me first time dengar lagu nieh... rasa sangat tenang... penuh rentak dan kelembutan irama melayu... if dengar dengan penuh perasaan mmg terawang2 seketika..





Lirik:

Ohhhh wahai Malam Dengarkanlah rintihanku Oh Dingin malam sayu kedengaran Sayu....aku mendendangkan lagu untukmu Oh Senandung malam hari aku terfikirkan lagi harus Senandung malam aku terkenangk...
Ohhhh wahai Malam
Dengarkanlah rintihanku
Oh Dingin malam sayu kedengaran
Sayu....aku mendendangkan lagu untukmu

Oh Senandung malam hari
aku terfikirkan lagi harus
Senandung malam aku
terkenangkan kamu kini

oh angin malam bawakan aku pulang
khabar berita yang tenang
rinduku padamu sayang
orang yang jauh ku kenang
oh angin malam

Bila malam ku mencari
wajahmu kekasih ohh
Terbayang sayu wajahmu
oh kekasih yang jauh dariku
yang ku tunggu-tunggu

oh angin malam bawakan aku pulang
khabar berita yang tenang
rinduku padamu sayang
orang yang jauh ku kenang
oh angin malam

Dah la tu dah ku kata dah ku kirim berita
bukan bagus ku rindukanmu keroncong perut yang kosong
isi sebelum bertembung berhubung sebelum melopong
ikut ronggeng cun cak bernada lenggang lengguk sedozen waheeda

Senada irama seluruh lautan segenap pelusuk lusuk
hingga ke hatinya bak si selasih senandung lenggoknya keroncong
sampaikan salamku yang angin malam di hari yang dingin
hasrat di hati yang ingin terbang tinggi tak nak berfikir

Bayang malam tanpamu senandung angin berlagu begitulah jua aku
yang lemas kelam tanpamu dan nafasmu bagai azimat nakhoda ketika badai gelora
rempuh ribut yang ku kan gayung kekal namamu
oh wa wa waheeda bawa wa wa lah sabar
pejam ce ce celik tiba rindu ja ja jangan tiba
rindu ra ra rasa ini tidak dak dak berganti
sedozen kan menanti

Di belai bayang wajah yang disayang bulan terang
sampaikan salam sayang rindu kalbu yang dikasih
yang disayang selalu ku lagukan rinduku biar semua tahu
oh angin malam bawakan pulang khabar berita yang tenang

oh angin malam yang tenang
oh angin malam yg ku kenang

Selasa, 1 September 2009

Aku TERBABASSSSSSSSSS!!!


Diari ringkas:


Truttt truutt truttt~

Huh, jam masih lg kol 3.11 pagi...

Aahh! Mata masih mengantuk.. so me pun tido balik.. alarm jam me set ke 4.11 am...


.

.

.

.


"HEYYY!!! BANGUNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!"


OMAK KAU!

.

.

.

Tidakkkkkkkkk!! Jam dah 6.24am!! Me dah 'terbabas' nk pegi sekolahH!!



*Akibatnya me terpaksa amik 'cuti' tambahan... kekekke.. =p

Ahad, 30 Ogos 2009

MErDekA!!





Rabu, 26 Ogos 2009

Comel tapi Kejam!!

"Ohhhh comelnye diaaaa!!.........."




"Ohhhhhhh!! Aku x sanggup tengok lagi!!"

Selasa, 25 Ogos 2009

Bila Buntak Menerjah... Kuching


Tertanya-tanya?

Semalam.. me gi jalan2 ke pusat Bandar Kuching.. rasa boring duk umah kazen.

So time jalan2 tu, me teringat pasal White Court House yg terletak kat tgh bandar tu yg Acap dan Sakura tertanya2 adakah tempat tu mmg tempat sebenar scene SYCD? Nasib baik me ada bawak camera sama.. Now, let me prove it!






Sila tengok bentuk tiang dua2 gambar diatas.. sama kan?? (bangunan tu bukannya bengkok.. tp bengkok sbb camera error kot) So, Acap n Sakura x perlu la nk tertanya2 lg.. hehe.. Cuma, me x dapat nk jumpa tempat scene Dafi pujuk Mia kat tangga tu.. maklumlah, bangunan tu gila luas!








--------------------------------------------------------------------------------------------



Terjahan Bonus!



Haaaa! pas me cari bahan bukti.. tetiba me terpaku depan satu kedai nieh...

Sila tgk dibawah...


Omakkk! Boss kita la.. larikkkkkkkkkkk!

Sabtu, 22 Ogos 2009

Genie Comic Strips

Title : Tell Me Your Wish!

By : grEEnAdy

Graphic : grEEnAdy

Advisor: Hunny Hanna
























With ilustrated from:
SNSD - Tell Me Your Wish (Genie) Video

Jumaat, 7 Ogos 2009

~Amigo~

Rehat2... me nk
terbang utk jangka
masa panjang!
=)

Rabu, 29 Julai 2009

Im FLYINGGG!!!

Arinieh dah masuk hari ke 3 lepas me accident...

Nak jdkan cerita, that morning (ahad) 6.30am, me lewat bgun utk ke church sbb me ada fuction utk men organ kat sana.. kol 7 dah start... so bila me lewat, me xde masa nk praktis lg... me pun rush la cepat2 bersiap segala.. then, me suh my mum antar me ke church..
Tp my mum xmo, jd dia suh la me guna motor jek.. me pun degil la sbb me pun malas nk tunggang dlm keadaan renyai2 hujan pagi tuh. Bila dipaksa, me pun 'sentap' la terus naik motor dgn keadaan gopoh gapah... xde warming up terus pecut keluar rumah... tanda protes la tu..

Then on the way tu, otak me bercelaru... smpai x sempat pakai spek...
me rabun la.. tp adolah nmpak sket2.. dah la time tu me bawak motor laju.. jalan pun licin2 sbb baru jek abis hujan. Bila me nk smpai ke simpang gereja, jalan tu lurus betul2, me pun pecut la (nk cepat smpai).. x semena2, stgh jalan tu berbatu dan berlubang... plus me rabun x sedar ada lubang kat situ, then me tekan brek secara tiba2.. So, me pun terbang la mcm buntak! Motor me rebah langgar lubang, then me plak 'surfing' atas batu2an situ... adus!! Me hanya mampu jerit MUMMYYYYYYYYYYYY!!..
then, my motor td 'terbang' lalu hinggap kat kaki me... woahhh!! sgt sedap la time tu... hohoho.. Hanya Tuhan yg tau apa yg me rasa.. adalah dlm 4-5 saat me terkaku.. blur, xtau nk buat apa.. mcm org bodoh plak.. then me tersedar bila me nmpak motor me berasap dan kuar percikan api.. so me cepat2 bangun g padamkan motor tuh.. me takut meletups plak kang.. agak teruk keadaan me masa tuh.. me merintih kesakitan. Teringatkan Nad yg nk balik NS pagi tuh, me sebut nama dia.. LOL!Baju n seluar me habis basah lencun disebabkan lopak2 air... mcm baru habis terjun dlm sungai jek. Then, me tgk tangan kanan me mengalirkan byk darah, berlubang terkeluar isi!!.. tapak tangan kiri plak terkoyak , and seluar me kat bahagian lutut plak ada tompok merah (sbb me pakai all white that time). My motor apalagi, kepala bengkok, dua2 side mirror patah, lampu signal pecah sbelah, then flat patah dua..

Dalam keadaan bingung tuh, me cepat2 angkatkan motor me balik n cuba hidupkan.. me nk blah cepat sblm org nmpak.. seb bek xde org menyaksikan lagak ngeri me kat situ. Then time me nk hidupkan motor, ada 2 org warden gereja limpas me.. dorang mmg kenal me la.. dorang heran sbb tgk keadaan me basah2 so dorang tanya la me kenapa..
Me ckp kat dorang yg me baru jek accident.. then dorang cepat2 kuar dri kereta and tolong me.. yg sorang lg bagi me tisu utk lap2 darah yg byk mengalir tuh.. n sorang lg tolong hidupkan motor me.. agak memalukan la jugak..
Mula2 tu my motor xleh hidup.. maybe air termasuk dlm enjin.. try punya try, akhirnya jd jugak! yeayy!
Bunyi motor agak bising.. maybe dah rosak enjin.. So me pun nak naik n nak balik ke rumah. Me ucapkan time kasih kat dorang warden tuh. Dorang pesan suh me g hospital cepat2.. Dorang ingat nk bawak me masuk kereta dorang utk ke hospital, but me xnak sbb apa me nk ckp kat my mum nnti?.. then me ckp yg me guna motor nieh jek la.. masih boleh pakai lg.. so, me pun blah la dgn motor yg terkedek2... Luka me time tu x terasa lg, masih kebas2..

Bila smpai depan gate rumah, my dad keluar jengguk..
Me pun bgitau kat dia yg me accident.. Buat muka slumber jek la.. ingat dia marah, tp mcm x jek.. then my mum plak keluar.. dia terkejut la.. "Dah agak dah! Mak mmg x sedap hati sejak kamu naik motor laju2 td.. "
Yeah.. naluri mak mmg berbisa! My mum pun suh me mandi bersih kan luka..
Then my mum, dad n my sis hantar me ke hospital.. On the way nk gi hospital, my mum ada la leter sikit2... biasalah.. but time tuh, air mata me menitis.. xtahan sakit! Dah mula pedih2 dah...
Bila sampai je ke hospital, me terus dibawa ke bilik emergency..
So, me doktor pun rawat me smua luka2... bersih guna iodine.. FUH!! berasapppp~

Ouh.. me kena cepatkan citer nih...
Dah rawat smua n balut2 luka tuh, me rehat kat umah..
2 hari me xleh jalan2.. if nk duduk me rasa sakit sbb kaki me xleh bengkok 90darjah. Now pun masa me taip citer nih!... Sejak 2 ari tuh la me x sekolah.. baring jek atas katil.. huhuh... mmg seksa..

Now, me dah pun makin pulihh, dah leh berdiri, berlari, duduk semua.. cuma luka jek x baik2 lg.. me pun baru sekolah hari nieh.. hehe..
Ok tu je la.. me xleh lama2 kat sini.. chow!!

Khamis, 23 Julai 2009

Buntaks Mania in Animation!

For this time... me terbitkan idea yg lebih bombastic utk hidupkan watak2 buntaks nieh..
So, i created some simple animation 3 of the buntaks.. and here the animation video...










So far... i only created for Buntak Pink (nad), Buntak Itam (acap) and Buntak Purple (sakura)...
Upcoming is Buntak Biru(Megat - under progress), BUntak Ijo (myself) and Buntak Merah (capeq).

Me gak ada special kejutan for 2 more new buntaks... (buntak silver & buntak gold)

Ahad, 12 Julai 2009

One moment...

The Rainbow Building, StarCineplex Riverside Kuching

Aku masih ingat... dalam bangunan inilah kali pertama aku jumpa si DIA. Berjabat tangan dengan si DIA... dan juga saat pertama kali si DIA menemuiku antara seribu orang...
Ya.. tanggal 09 bulan Mac 2009... hari yg bersejarah bagiku...
Terima kasih akan kenangan yang terindah bagiku...

Jumaat, 10 Julai 2009

Learning Adobe Photoshop


I tried to drawing using Adobe Photoshop last 2 days ago...

And this is

something that i created in 2 days... Huhuh..

All of this i created 90% by A.P... =)

Ahad, 5 Julai 2009

DAFI KELAKA SARAWAK?!

Part yg me plg suka dlm SYCD...

video

Sabtu, 4 Julai 2009

Baby kita harus bersama...

YEah.. im just watched this movie on Astro Box Office
after im waited for long time...



Tonight i can watches it again n again! =p

Need a joke?

LAWAK SEKOLAH

Murid : Selamat pagi, cikgu.

Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam cikgu!

Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna. Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera cikgu!

Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?

Murid : Faham, cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)

Cikgu : Pandai!
Murid : Bodoh!

Cikgu : Tinggi!
Murid : Rendah!

Cikgu : Jauh!
Murid : Dekat!

Cikgu : Keadilan!
Murid : UMNO!

Cikgu : Salah!
Murid : Betul!

Cikgu : Bodoh!
Murid : Pandai!

Cikgu : Bukan!
Murid : Ya!

Cikgu : Oh Tuhan!
Murid : Oh Hamba!

Cikgu : Dengar ini!
Murid : Dengar itu!

Cikgu : Diam!
Murid : Bising!

Cikgu : Itu bukan pertanyaan, bodoh!
Murid : Ini ialah jawapan, pandai!

Cikgu : Mati aku!
Murid : Hidup kami!

Cikgu : Rotan baru tau!
Murid : Akar lama tak tau!

Cikgu : Malas aku ajar kamu!
Murid : Rajin kami belajar cikgu!

Cikgu : Kamu gila!
Murid : Kami siuman!

Cikgu : Cukup! Cukup!
Murid : Kurang! Kurang!

Cikgu : Sudah! Sudah!
Murid : Belum! Belum!

Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!

Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!

Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!

Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!

Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!

Cikgu : Sudah, bodoh!
Murid : Belum, pandai!

Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!

Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!

Cikgu : Bangang kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!

Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!

Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!

Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)

Selasa, 30 Jun 2009

Kehantuann~

Kelas me nih.. kalo sehari dok diam tu x tahan kot..
Sure x smpai 10 minit stat hantu balik..

Ada ckp byk...


Ada ckp sikit.....




Ada 'tokoh seni' atau 'penerbit filem'....




Ada gak 'pengurus MIami Ink'...




Dan... ada gak 'penerbit komik'... =p







HANTU~

Jumaat, 26 Jun 2009

Tension~



Me... SMOKING??!

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

JUST A CANDY STICK

HUAHUAHUA!

Jumaat, 19 Jun 2009

KELAS HANTU!


HUhuh.. ni kali kedua me bergelar BUDAK BARU...



Sebenarnya, me tukar aliran kelas arinih... from Physics (6RAL) to Biology (6RBG). Bukan apa, me x suka la subjek Physics!!! Benci2.. pening 'kelapa' doe..

Berbanding Biology, jauhhh lebih senang..


Pagi tuh, me malas nk ke kelas 6RAL tuh.. terus g jumpa Cg Helen, guru kelas 6RBG, mintak guide-kan me kelas tu.. maklumla, budak baru mana tau tmpat...
Org kata kelas tu jauhhhhhhhhhhhhhhhhh dari kelas me dulu.. seberang 'laut' katanya.. lol..



Then, masa Cg Helen nk pi kelas 6RBG, me ikut skali la.. apu! mmg dasyat la jalan ke kelas nieh.. turun bukit dan tangga yg curam! Pastu me borak2 sket pasal kelas tuh before me enter the class~ Ternyata, Cg nieh soft spoken, aiyoo.. mesti kelas dia beh nieh... me tanya la cg tu ajar subjek apa.. katanya subjek Pengajian Am 1... makin dekat kelas tu, makin nervous me rasa... adakah kelas baru ni nnti suram jek cam kelas 6RAL? Huik... =.=


Dan smpai kat depan pintu kelas 6RBG... (Besonye signboard kelas tu.. lol!)

Cg masuk jeee... students pun "SELAMAT PAGI CIKGU!"...


"HYE ADWEEEEEENNNNNNNNNNNN!!" Huik??? sore sapa tuh pggil me??
OMG!! Its DOCCAS!.. my piano senior! Wah.. kelas sini rupanya dia... then yg lain pun ikut menyampuk says HYE kat me...

"Cikgu, tu kawan saya... dia partner saya main piano~" -Doccas

"Oh ya kah?" - Cg Helen

Aiyo.. heheh... belum sempat me nk balas salam, students2 kat dlm tu dtg kat me dan bersalam2an smbil berkenal2an...

X perlu cikgu nk kenalkan me lagi.. heheh

OMG BESTNYER KELAS NIH!! different dari kelas me dulu...


Then, Docass ajak me duduk kat belakang dia memandangkan kat situ masih kosong. Dan ada 2-3 org nieh terus serbu kat me.. "Hye saya Leonard!" "Saya Dux!" "Hye saya Mimee!" "Saya Francissa!"... walaweh, mcm artis plak me masa tu..


Me x la rasa kekok sbb ada Docass yg dah biasa ngan me sblm nieh.. dan, semua geng2 dia tu sudi layan me.. mcm dah 10 tahun kenal dorang!!

Syukurnya dpt kelas nieh!... First day lg dah ramai geng.. from next class lg..

Huhu.. smuanya ada 26 org students.. x cam kelas dulu.. BORING! dahtu byk xmo layan me...

Arini dari pagi sampai nk balik tu xder cikgu langsung! So free laa.. sekor2 mula bantai perangai masing2.. yang xleh bla, kelas nieh mcm terbahagi kpd 4 group conversation...


Group 1, meja depan.. ada 5 org... keje dorang ialah, bercerita fantasi, filem2..


Group 2, meja kanan.. ada 4 org... keje dorang, menyanyi2 jek.. riuh ngan sore dorang jek satu kelas.. maklumla.. ada 'a squid' dlm group tu.. makin la menghangatkan lg group tu..


Group 3, meja kanan.. bilangan dlm 3-4 org... dorang nieh group RAJIN! rajin apa? RAJIN TIDO~ Sampai nampak ZZZZ tu.. lol..


Group 4, meja belakang.. haa.. ni barula group me.. kiteorg ngumpat2 kelas 6RAL.. x kurangnya me.. lol! Mentang2 la me ni org sana dulu.. senang la dorang nk 'kikis' cerita sensasau kelas 6RAL kat me nieh.. then ckp pasal HONDA2... lol.. pasal cintan-cintun.. dan yg gerun skali, si Mimee nih, "Awak, bila kita nk kaple2? Wawa nk jugak x?" MAKK AII! Matibuntaks aku!!... Hahahaha.. xleh bla la si Mimee nih.. dlm kelass, dialah HANTU sgala HANTU.. the populest one~ gitu.. lebih2 lg partner hantu dia tu si Dux.. budak agak berisi, x kurang nk sakat sama sndiri.. heheh... bercubit2an lg..


Selebihnya kira group persendirian laa... ado kuar kelas, ado yg rajin study.. ado yg main Hp.. bawak Mp4.. baca bukuw... mmg HANTU la kelas nieh!


Apa2 pun, me rasa sgt selesa ngan kelas baru ni skrg.. Jauh lebih berbeza dari kelas lama.. me pun senang dapat kawan2 sehantu ramai2 ni.. lol! Im did my right choice right?? =)







Khamis, 18 Jun 2009

A meaningfull gifts!

Petang tadi balik sekolah.. me carik2 kelibat my dad...
Oh tu dia.. sedang tunggu kat bawah pokok dgn motorsikalnye.. uik? arini guna moto kah?.. hohoh.. katanya senang nk selit2 kereta.. maklumla, petang2 tu sesakkk ngan keta2.. susah nk selit..

Then me melangkah ke arah moto.. tgk2 ada surat dalam bakul moto tu dan.. O MAK KAU!! Its from NADHIRAH HAZWANI!! aaarghhh... akhirnya sampai jugak.. cepatnya?
Me pun x sabar2 nk balik n sampai umah.. hoho

Sampai je rumah me terus bukak surat tersebut..
MAK AI!!... liatnya plastik2 nieh.. ni balut surat ke bungkus surat ni Nad??
Haha.. never mind la.. me bukak jer.. then ada bunyi2 dlm surat tu.. apakah?

Then me bukak dann...



WOahhh! a keychain 'A'!! omg omg~... cutenyaa..


Then nieh.. the buttons2!!.. so sweets... ada buntaks gitu...

Me letakkan segala kat beg.. uish semangat nk bersekolah! =)


Lastly ada card berbentuk radio.. haha comel jek





P/s1 : ignore my freaky 'tulisan' haha..
P/s2: 060309 Buntak's bday =)
P/s3: keep on eyes on CB
P/s4: Don't beat me on RC!
Thanks for everythings nadd!
I missing you.. gud luck ok? take care yourself...
we will wait for you~




Selasa, 16 Jun 2009

To Nadhirah~

THIS IS FOR MY BELOVED FRIEND NAD
She will leave us in 3 months =(
Huhuh miss her a lots!...
She will away tommorow..
NAD! We wait for you~

Take care for yourself ok?!
Bayu2 Buntaks Pink!