Jumaat, 19 Jun 2009

KELAS HANTU!


HUhuh.. ni kali kedua me bergelar BUDAK BARU...



Sebenarnya, me tukar aliran kelas arinih... from Physics (6RAL) to Biology (6RBG). Bukan apa, me x suka la subjek Physics!!! Benci2.. pening 'kelapa' doe..

Berbanding Biology, jauhhh lebih senang..


Pagi tuh, me malas nk ke kelas 6RAL tuh.. terus g jumpa Cg Helen, guru kelas 6RBG, mintak guide-kan me kelas tu.. maklumla, budak baru mana tau tmpat...
Org kata kelas tu jauhhhhhhhhhhhhhhhhh dari kelas me dulu.. seberang 'laut' katanya.. lol..



Then, masa Cg Helen nk pi kelas 6RBG, me ikut skali la.. apu! mmg dasyat la jalan ke kelas nieh.. turun bukit dan tangga yg curam! Pastu me borak2 sket pasal kelas tuh before me enter the class~ Ternyata, Cg nieh soft spoken, aiyoo.. mesti kelas dia beh nieh... me tanya la cg tu ajar subjek apa.. katanya subjek Pengajian Am 1... makin dekat kelas tu, makin nervous me rasa... adakah kelas baru ni nnti suram jek cam kelas 6RAL? Huik... =.=


Dan smpai kat depan pintu kelas 6RBG... (Besonye signboard kelas tu.. lol!)

Cg masuk jeee... students pun "SELAMAT PAGI CIKGU!"...


"HYE ADWEEEEEENNNNNNNNNNNN!!" Huik??? sore sapa tuh pggil me??
OMG!! Its DOCCAS!.. my piano senior! Wah.. kelas sini rupanya dia... then yg lain pun ikut menyampuk says HYE kat me...

"Cikgu, tu kawan saya... dia partner saya main piano~" -Doccas

"Oh ya kah?" - Cg Helen

Aiyo.. heheh... belum sempat me nk balas salam, students2 kat dlm tu dtg kat me dan bersalam2an smbil berkenal2an...

X perlu cikgu nk kenalkan me lagi.. heheh

OMG BESTNYER KELAS NIH!! different dari kelas me dulu...


Then, Docass ajak me duduk kat belakang dia memandangkan kat situ masih kosong. Dan ada 2-3 org nieh terus serbu kat me.. "Hye saya Leonard!" "Saya Dux!" "Hye saya Mimee!" "Saya Francissa!"... walaweh, mcm artis plak me masa tu..


Me x la rasa kekok sbb ada Docass yg dah biasa ngan me sblm nieh.. dan, semua geng2 dia tu sudi layan me.. mcm dah 10 tahun kenal dorang!!

Syukurnya dpt kelas nieh!... First day lg dah ramai geng.. from next class lg..

Huhu.. smuanya ada 26 org students.. x cam kelas dulu.. BORING! dahtu byk xmo layan me...

Arini dari pagi sampai nk balik tu xder cikgu langsung! So free laa.. sekor2 mula bantai perangai masing2.. yang xleh bla, kelas nieh mcm terbahagi kpd 4 group conversation...


Group 1, meja depan.. ada 5 org... keje dorang ialah, bercerita fantasi, filem2..


Group 2, meja kanan.. ada 4 org... keje dorang, menyanyi2 jek.. riuh ngan sore dorang jek satu kelas.. maklumla.. ada 'a squid' dlm group tu.. makin la menghangatkan lg group tu..


Group 3, meja kanan.. bilangan dlm 3-4 org... dorang nieh group RAJIN! rajin apa? RAJIN TIDO~ Sampai nampak ZZZZ tu.. lol..


Group 4, meja belakang.. haa.. ni barula group me.. kiteorg ngumpat2 kelas 6RAL.. x kurangnya me.. lol! Mentang2 la me ni org sana dulu.. senang la dorang nk 'kikis' cerita sensasau kelas 6RAL kat me nieh.. then ckp pasal HONDA2... lol.. pasal cintan-cintun.. dan yg gerun skali, si Mimee nih, "Awak, bila kita nk kaple2? Wawa nk jugak x?" MAKK AII! Matibuntaks aku!!... Hahahaha.. xleh bla la si Mimee nih.. dlm kelass, dialah HANTU sgala HANTU.. the populest one~ gitu.. lebih2 lg partner hantu dia tu si Dux.. budak agak berisi, x kurang nk sakat sama sndiri.. heheh... bercubit2an lg..


Selebihnya kira group persendirian laa... ado kuar kelas, ado yg rajin study.. ado yg main Hp.. bawak Mp4.. baca bukuw... mmg HANTU la kelas nieh!


Apa2 pun, me rasa sgt selesa ngan kelas baru ni skrg.. Jauh lebih berbeza dari kelas lama.. me pun senang dapat kawan2 sehantu ramai2 ni.. lol! Im did my right choice right?? =)







8 comments:

Muhammad berkata...

wahhhh..kelas buntaks cawangan baru !!!
:P

gud u happy.

ingat....life bukan ttg siapa kita.
tapi bout camner kita leh hidup dengan sentiasa tersenyum
:P

grEEnAdy berkata...

Kelas HANTU ado laa... lalala..

Thanks,

Yeah.. u right megat!!
Skrg nieh me mampu tersenyum meleret.. x mcm 2-3 ari yg lepas... hidup me dilanda resah dan gelisah.. i remembered the night before that, me berdoa utk hari yang baik. Ternyata doa tu mmg betul2 termakbul! =)

Sakura - Wani berkata...

suka la ady.. kelas yg ni boleh la merepek meraban segala dgn ady skali kan??

grEEnAdy berkata...

Sukeee suke sukkeee!
lebih2 lg part mengumparts! LOL...
First hour dah merepek pasal ayam KFC!! Sumpahan patung sanders... buahaha..

FARA_FONZS berkata...

waw..hahha..kelas ady same la dgn kelas saya..huhu..kelas hantu gitu..en3 ady kali nie mmg samer dgn kelas saya ler..88.9 peratus..haha..kitaorang pon meraban dan merepek macam ady gak..hoho..

grEEnAdy berkata...

UiK? fara ukur peratus guna apa nieH? siap ada point2 lgi.. heheh..

Kelas hantu ada di mana2.. =p

Abir Abhar berkata...

betulkah budak bio mcm tu?
peliks2

grEEnAdy berkata...

Tu la abir..
Terlebih biological group kot..
Heheh...