Khamis, 10 September 2009

Aku SeRam SejuKK!


Kebiasaannya.. me bangun awal2 pagi semata2 nk jd org yg pertama dtg awal ke sekolah.. So, stiap hari kol 3.11am dah set alarm dah..
Bila semua dah prepare... kol 5.30am dah berangkat dah...

TIba kat sekolah, baru kol 5.45am.. keadaan masih gelap... jalan pun x nampak apa2..
Apa yg menyeramkan, block kelas me ada kat ujung skali berdekatan ngan hutan.. 1 tingkat je la.. block tu just ada 3 kelas form 6 je..

Plus, block tu jugak berada jauhhhh dari blog lain2.. then, terletak kat bawah bukit, sebelah padang bola yg luas... kena turun tangga la.. dah la tinggi..
Kat tangga tu plak ada pokok besar.. maybe dah berpuluh2 taun dah..
U ols sendiri bayangkan la, if u turun tangga menghadap pokok besar dlm keadaan gelap di awal2 pagi.. then jalan pun samar2 je nmpak.. u ols rasa seram x?? Adoo je yg menyapa plak.. Opps! (celuparnye)..

Then tu, kena lalu bawah pokok besar tu... jalan plak mengelilingi padang bola.. barulah hampir sampai ke kelas...
kelas jgn ckp la.. apa2 pun x nmpak.. cuma tiang lampu satuuu jek kat simpang jalan ke kelas.. U ols kena kuatkan iman la bila jalan sorang2 nieh.. if x, u ols pun x masuk2 kelas if x tunggu hari siang sket.. Dahtu, kakilima kelas tu plak menghadap ke hutan... ada berani?? Pokookkk je nampak kat hujung tu.. me x brani ckp besar la.. sbb me x pernah kena lg.. syukur..

Sbb arituh, me terperasan yg me ternampak figura 'bende putih' menongkat dagu kat tingkap kelas seblah masa me nk lalu ke kelas sebelah... but me masa tu x pakai glasses, so, xnmpak sgt la..
Jantung jgn ckp la kelajuan degupan dia..

Masuk kelas je me terus bukak lampu.. then duduk kat seat me yg kat belakang skali..
Then plak, u kena tgk tingkap sblh kanan, u akan nmpak ado HUTAN.. tgk tingkap sblh kiri plak ado PADANG yg luas... GELAP lg tuuuu... gulp!

Then bila jam dah cecah 6.12am and so on, baru la lega sket dah ada org datang...
My best frenn..
Dia tanya.. "Berani tol dtang awal?"
Me plak tanya kenapa?...

"SBb my mum ckp kat hujung bukit hutan belakang blok ni ada KUBUR JEPUN!!"

GULP~

1 comments:

edzlin007 berkata...

aiyooo mmg manyak berani la...