Khamis, 16 April 2009

Kehidupanku Seorang Lobby 3 : 6 Kerja Gila


Sepanjang 'hidup' kat KFC, ada happy, ada boring... ada gak mcm nk kuar je dari situ...


Tapi, bila boring.... inilah yang akan terjadi...




-Belajar menari

Hmmm... dah kalo xde customer dtg melahap, apa lgi... dum dam dum dam dum dam...

Mula laa kiteorng buat perangai, pegi kat blakang lobby... then... wah, dah jd Micheal Jackson kene geget semut...




-Dugong air

Kalo dah tahap 'Burengset' tu mendadak... mulalah nafsu air tu meresap kat jiwa kiteorng dan tetiba berubah menjadi SURI RUMAH.. eh SURI PINGGAN yg prihatin plak tulun basuhkan pinggan dan pinggang walopon x disuruh... kekeke.. Pembetulan!! Sebenarnya, kiteorg di'transform' jd dugong air sbb gatal sgt nk main air kat singki tu... muahahaha.. habis sabun dibazirkan..




-Chasier Jadian

Ermm... kalo ikut rules, si lobby mmg xleh masuk ke kawasan chasier... Tapi, bila dah aura chasier tu masaouk kat jiwa si lobby.. wah.. "Hai selamat datang ke KFC, nk makan sini ke bwak balik?".... pulak ... kengkadang si lobby lebeyh terer dari si cashier... kuikuikui.. silap2 mau laku counter tu.. Tapi... time manager xde je leh wat gitu...


-Badut Segera

X tahan agaknye.. xde keja nk wat, ermm.. bagi yg gila2 ni, berani hambik belon panjang tu.. sbenarnya tersimpan kat stor kanak2... bukan hambik.. tp CURI! Then, tiup... smpai 4 5 kali pecah pun xpe... pastu, buat apa2 bentuk aku ske... Hmmm... ingat nk main sorang2.. tp dah berjangkit plak ngan cashier2... smpaikan manager berkata... "WOI! Membazir je! Bak sini!" dan dia turut bermain.. lol..


-Pelahap x hengat

Ermm.. ni lagi dahsyat.... u know the "Fries"?? yeah.. menu paling fofuler kat KFC.. as a lobby, mmg dah jd tugas aku utk bawakkan order kat customer kan?.. Dan, satu situasi tu, aku tgh bawak fries kat atas dulang nk serve kat customer.. masa melalui tangga... tetiba je isi2 kentang tu terkeluar dr kotak dia... jatuh ke dulang.. THEN! Line Clear... ambik dan suapkan kat MULOT!.. wakakaka... syhhhhhh... dah2 tu je..


-Superhero

erm... ni bukan takat keje gila jer.. tp membabit kan ORANG GILA jugak... kekeke... orang gila?.. ya ya ya... nk tau, dia tu customer tetap kiteorg... mau datang hmpir tiap2 hari... tp x penah la masuk kedalam.. takat buat 'show' kat luar je la.. kengkadang buat 'ceramah' dia tu... Dan.. keja gilanya ialah.. jom bawak larik itu pinggan dari dirampas oleh orang gila tersebut... LOL... agak mencabar jugak aa.. jd superhero selamatkan pinggan2 KFC dri kena kebas... kekekeke... kena hadapi risiko la kalo2 dikejar oleh orang gila tersebut..



Sori.. posting kali ni sgt boring bagiku.. =(

2 comments:

Muhammad berkata...

wahhh
kerja DFC
ehhh silap...kerja KFC
but tak kan tak tahu ??
ader menu baru !!

nama beskot tu entahkeapanamanya

masa me beli...budak cashier tu tanya

" abang...nak perasa coklat or biasa ?? "


me pun jawab


" nak hot n spicy " ( dalam ati lah....gila , nak cakap depan2 !!! )

buleh ?????? hohoohhooh

grEEnAdy berkata...

ye ke? xtau pun.. kuikuikui..
oh maybe kat cwangan sini xde kot...