Rabu, 30 September 2009

Anime - Gensomaden Saiyuki

Selasa lepas, me beli satu set DVD kartun yg me minat sgt2 .. completed episodes nyer la.. semuanya ada 101 episodes... actually dah lama sgt mengidam DVD kartun ni. Nasib baik my best fren ni ada kenalan taukey kedai kartun2 anime Jepun ni... so me mintak tulun dia orderkan utk me.. lgpun me ni suka lukis2 anime dan nk jadikan kartun ni sbg rujukan.







Kenapa me suka kartun ni? Sbb, citer nieh menarik.. tentang persahabatan antara syaitan dengan manusia then dorang hidup bersama2 dengan aman.. tapi satu ari tu, muncul la firasat dengki sekor ketua syaitan nieh dan terus mengarahkan syaitan2 lain pegi serang manusia.



Dalam dunia kayangan, dewa telah menurunkan seorang sami yg bernama Sanzo utk ke bumi dengan objektifnya mencari tiga ekor separuh manusia syaitan iaitu Goku, Gojyo dan Hakkai utk menjadi pengikutnya. Then bermulalah misi diorang utk memusnahkan syaitan jahat yg cuba menguasai manusia2 di dunia ni...


Karya Kazuya Minekura me minat sgt2 pasal rupa kartun dia menarik.. nampak real, x mcm sesetengah kartun ada mata besar, kepala besar, kaki pendek..x ikut mcm ukuran manusia sebenar.. lukisan2 dia pun mmg susah nk ditiru..


2 comments:

edzlin007 berkata...

wahh fav ku juga. dah tgk semua episodnya, tp tak penah jumpa dvd tu. dvd samurai X dan bleach je ada.huhu

grEEnAdy berkata...

yeah.. me pun suka sgt2 n dah ada complete episode.. dvd tu me order dari tokey kedai cd... katanya mmg order dari jepun punya.