Ahad, 11 Oktober 2009

Own Anime ~

Sehari suntuk buat karakter anime ni.. Anime diatas merupakan hasil karya Nurhana a.k.a Honey Hana yg merupakan 'sensei' me dalam kelas anime... tukang warna dan edit2 tu plak sapa lg if bukan me... pakai adobe photoshop..

then, kiteorg pasang angan2 nk terbitkan siri animasi berdasarkan watak diatas... Siri animasi ni kiteorg namakan sbg Angels. Kenapa pelik tul namanya? Actually, animasi tu pasal peperangan antara dunia White Angels dan Black Angels yg merebut kuasa utk memerintah dunia Angels. Watak utamanya, Ruby dan Ciel yg merupakan watak penting dari dunia white angels but kiteorg x terbitkan lg.. dah lukis dah cuma xda masa nk edit..

dua2 watak diatas iaitu pasangan Red Indian, Shingo dan Madame (sebutan MA-DA-ME) actually diilhamkan daripada MV Indian Boy MCMong.. kisah dorang dua ni pasal Madame yg lari dari dunia Black Angel sbb x mahu ditunangkan dengan Putera Raja Black Angels.. then, Madame terjumpa Shingo kat dalam dunia White Angels then terbitlah babak percintaan dorang dua... Setelah Putera Raja Black Angels tau, beliau membunuh diri.. thenRaja Black Angels pergi menjejaki Shingo & Madame di dunia White Angels maka tercetus la peperangan antara dua2 angels tersebut.. Pada masa yg sama Puteri White Angels iaitu Ruby datang dan membantu menamatkan peperangan tersebut.. blablabla (smpai bila ni x habis.. )

Okla, tu je me leh citer... kang boring plak u ols dgr.. ekkekeke.. bayu2

2 comments:

jap vc berkata...

bila keluar ni??hehe......nampak nuan lukis2 kat kelas je~

edzlin007 berkata...

waaa...ok dah ni...